Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet imponerer med en utrolig deilig skorpe og luftig deig. Du kan enkelt lage denne grunnoppskriften selv.
Slik gjør du
- Bland nykvernet mel med salt og sukker i en bolle.
- Smuldre gjæren inn i blandingen, tilsett 270 ml lunken vann og rør sammen.
- La den svært myke deigen hvile dekket i minst 2 timer.
- Mele arbeidsflaten godt og fold deigen med fuktige hender til en pakke.
- Brett dette stykket igjen og la det hvile dekket i 30 minutter.
- Legg et bakepapir på et brett og dryss litt mel over.
- Dryss deigen med nykvernet mel og form den til en 30 cm lang streng.
- Legg deigen på brettet, dryss igjen litt nykvernet mel over og la den hvile dekket i 30 minutter. Forvarm ovnen i mellomtiden (over- og undervarme: 240°C / varmluft: 220°C).
- Stek deretter i omtrent 22 minutter og la ciabattaen kjøle ned på en rist.
- Nyt!
Dette trenger du
- 400 g nykvernet mel
- 1 ts sukker
- 1 ss salt
- ¼ kube ferskgjær
- 270 ml lunkent vann
- litt nykvernet mel for deigarbeid
Er du interessert i kverne ditt eget mel hjemme? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert og diskutere med andre «kvernefrelste» så anbefaler vi at du blir med i denne gruppen på Facebook.
Baker nå, men stemmer det virkelig med 1 SPISESKJE salt? Deigen smaker hvertfall overveldende salt.
Hei Lina. Gi oss gjerne en oppdatering hva du synes når ciabattene er ferdigstekt. Brukte du havsalt eller mineralsalt?