Nystekt ciabatta på sort bord med striesekk i bakgrunnen

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet imponerer med en utrolig deilig skorpe og luftig deig. Du kan enkelt lage denne grunnoppskriften selv.

Slik gjør du

  1. Bland nykvernet mel med salt og sukker i en bolle.
  2. Smuldre gjæren inn i blandingen, tilsett 270 ml lunken vann og rør sammen.
  3. La den svært myke deigen hvile dekket i minst 2 timer.
  4. Mele arbeidsflaten godt og fold deigen med fuktige hender til en pakke.
  5. Brett dette stykket igjen og la det hvile dekket i 30 minutter.
  6. Legg et bakepapir på et brett og dryss litt mel over.
  7. Dryss deigen med nykvernet mel og form den til en 30 cm lang streng.
  8. Legg deigen på brettet, dryss igjen litt nykvernet mel over og la den hvile dekket i 30 minutter. Forvarm ovnen i mellomtiden (over- og undervarme: 240°C / varmluft: 220°C).
  9. Stek deretter i omtrent 22 minutter og la ciabattaen kjøle ned på en rist.
  10. Nyt!

Dette trenger du

  • 400 g nykvernet mel
  • 1 ts sukker
  • 1 ss salt
  • ¼ kube ferskgjær
  • 270 ml lunkent vann
  • litt nykvernet mel for deigarbeid

Er du interessert i kverne ditt eget mel hjemme? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert og diskutere med andre «kvernefrelste» så anbefaler vi at du blir med i denne gruppen på Facebook.

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna

Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

2 thoughts on “Ciabatta

  1. Lina says:

    Baker nå, men stemmer det virkelig med 1 SPISESKJE salt? Deigen smaker hvertfall overveldende salt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *