Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, og denne oppskriften er intet unntak! Glazen som er smurt på yttersiden av kjøttstykket gir en karamellisert søt smak, som komplimenterer den rike røyksmaken av kjøttet.

Slik gjør du

Først så fyrer du opp bakerovnen godt og lar den kjøle seg ned til omtrent 160-180°C.

Mens du forbereder ovnen så kan du lage glazen. Bruk en bolle og legg til honning, sennep og balsamico og bland dette sammen.

Gni inn en god mengde salt og pepper på skinka. Pensle på glaze før du tar skinka i en stekepanne for å steke den på høy varme til skinnet blir karamellisert. (dette utføres i en vanlig el. komfyr )

Sett så skinken inn i  bakerovnen. Beregn ca 30-40 minutter steketid. Smør inn nye lag med glaze ca hvert 10. minutt. Skinka er ferdigstekt når kjernetemperaturen er på 68°C.

Når du er fornøyd med stekingen så tar du ut skinka fra bakerovnen og lar den hvile i ca 15 minutter før du skjærer den i skiver. Servér gjerne med ovnsbakte mandelpoteter og stekt egg.

Dette trenger du

  • Skinke på ca 500g
  • 5 ss balsamicoeddik
  • 1 ss honning
  • 1 ss Dijon sennep (eller en annen smakfull sennep)
  • Salt og pepper

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.