Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, og denne oppskriften er intet unntak! Glazen som er smurt på yttersiden av kjøttstykket gir en karamellisert søt smak, som komplimenterer den rike røyksmaken av kjøttet.
Slik gjør du
Først så fyrer du opp bakerovnen godt og lar den kjøle seg ned til omtrent 160-180°C.
Mens du forbereder ovnen så kan du lage glazen. Bruk en bolle og legg til honning, sennep og balsamico og bland dette sammen.
Gni inn en god mengde salt og pepper på skinka. Pensle på glaze før du tar skinka i en stekepanne for å steke den på høy varme til skinnet blir karamellisert. (dette utføres i en vanlig el. komfyr )
Sett så skinken inn i bakerovnen. Beregn ca 30-40 minutter steketid. Smør inn nye lag med glaze ca hvert 10. minutt. Skinka er ferdigstekt når kjernetemperaturen er på 68°C.
Når du er fornøyd med stekingen så tar du ut skinka fra bakerovnen og lar den hvile i ca 15 minutter før du skjærer den i skiver. Servér gjerne med ovnsbakte mandelpoteter og stekt egg.
Dette trenger du
- Skinke på ca 500g
- 5 ss balsamicoeddik
- 1 ss honning
- 1 ss Dijon sennep (eller en annen smakfull sennep)
- Salt og pepper
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt! [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]