Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, og denne oppskriften er intet unntak! Glazen som er smurt på yttersiden av kjøttstykket gir en karamellisert søt smak, som komplimenterer den rike røyksmaken av kjøttet.

Slik gjør du

Først så fyrer du opp bakerovnen godt og lar den kjøle seg ned til omtrent 160-180°C.

Mens du forbereder ovnen så kan du lage glazen. Bruk en bolle og legg til honning, sennep og balsamico og bland dette sammen.

Gni inn en god mengde salt og pepper på skinka. Pensle på glaze før du tar skinka i en stekepanne for å steke den på høy varme til skinnet blir karamellisert. (dette utføres i en vanlig el. komfyr )

Sett så skinken inn i  bakerovnen. Beregn ca 30-40 minutter steketid. Smør inn nye lag med glaze ca hvert 10. minutt. Skinka er ferdigstekt når kjernetemperaturen er på 68°C.

Når du er fornøyd med stekingen så tar du ut skinka fra bakerovnen og lar den hvile i ca 15 minutter før du skjærer den i skiver. Servér gjerne med ovnsbakte mandelpoteter og stekt egg.

Dette trenger du

  • Skinke på ca 500g
  • 5 ss balsamicoeddik
  • 1 ss honning
  • 1 ss Dijon sennep (eller en annen smakfull sennep)
  • Salt og pepper

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Cookies forbedrer din brukeropplevelse. Ved å fortsette på vår nettside, samtykker du til vår bruk av cookies.