Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, og denne oppskriften er intet unntak! Glazen som er smurt på yttersiden av kjøttstykket gir en karamellisert søt smak, som komplimenterer den rike røyksmaken av kjøttet.
Slik gjør du
Først så fyrer du opp bakerovnen godt og lar den kjøle seg ned til omtrent 160-180°C.
Mens du forbereder ovnen så kan du lage glazen. Bruk en bolle og legg til honning, sennep og balsamico og bland dette sammen.
Gni inn en god mengde salt og pepper på skinka. Pensle på glaze før du tar skinka i en stekepanne for å steke den på høy varme til skinnet blir karamellisert. (dette utføres i en vanlig el. komfyr )
Sett så skinken inn i bakerovnen. Beregn ca 30-40 minutter steketid. Smør inn nye lag med glaze ca hvert 10. minutt. Skinka er ferdigstekt når kjernetemperaturen er på 68°C.
Når du er fornøyd med stekingen så tar du ut skinka fra bakerovnen og lar den hvile i ca 15 minutter før du skjærer den i skiver. Servér gjerne med ovnsbakte mandelpoteter og stekt egg.
Dette trenger du
- Skinke på ca 500g
- 5 ss balsamicoeddik
- 1 ss honning
- 1 ss Dijon sennep (eller en annen smakfull sennep)
- Salt og pepper
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel
Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Ciabatta
Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]