Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som ren snacks. Legg til en klype chiliflak for et ekstra spark.

Slik gjør du

Først varmer du opp bakerovnen til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til ca 240°C.

Så tar du og blander alle ingrediensene i en bolle så søtpotetene blir jevnt og godt dekket. Spre de så utover et stekebrett.

Sett stekebrettet med søtpotetfries inn i bakerovnen i ca 30 minutter – rist og snu de i ny og ne for å få jevn steking.

Med en gang du har tatt stekebrettet ut av ovnen så drysser du salt over og serverer. Friskt og crunchy!

Dette trenger du

  • 2 stk middels store søtpoteter, skrubbet og skjært etter ønsket form
  • 5 ss solsikkolje
  • 3 ss polentagryn
  • 1 ts maldon havsalt
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ss fersk rosmarin, opphakket
[siteorigin_widget class=»SiteOrigin_Widget_Image_Widget»][/siteorigin_widget]

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna

Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna

Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]