Hell det lunkne ølet i en stor miksebolle. Legg til eddik og bland sammen. Strø over gjæret på toppen av blandingen og la det hvile i ca 15 minutter.
Tilsett sukker, salt, bakepulver og olje og bland dette godt inn i miksen av øl og eddik. Det kommer til å skumme litt. La dette hvile i nye 15 minutter.
Tilsett hvetemelet, litt om gangen samtidig som du rører. Du kan stoppe å tilsette hvetemel når deigen kan lett taes av bolleveggen uten at det ligger igjen rester. Pass på at du hvertfall har brukt 600 gram.
Nå begynner arbeidet der du må kna deigen. Det er viktig å kna deigen skikkelig slik at deigen fungerer slik den skal. Kna deigen i minst 5 minutter, men ikke for mye.
La deigen heve seg til dobbel størrelse, dette tar ca 1 – 1.5 timer. Du kan sette deigen i et skap (eller annet) som har litt høyere temperatur for å skynde litt på prosessen. Bruk gjerne plastfolie (eller annet) som et lufttett lokk slik at det ikke blir en tørr kant rundt deigen.
Når den er ferdig hevet så slår du deigen ned litt og deler den i to. Form så hver del inn i brødformer etter eget ønske (feks baguette-form, eller noe tykkere). Dekk til et stekebrett med aluminiumsfolie og sett de to brødformene oppå.
Deigen skal nå heve en gang til, til ca dobbel størrelse, og det tar ca 1 – 1.5 timer. Bruk gjerne plastfolie (eller annet) som et lufttett lokk slik at det ikke blir en tørr kant rundt deigen.
Kutt 4 diagonale kutt på hvert brød. Kuttene skal være ca 3mm dype. Bruk gjerne en kniv med tagger.
Bland sammen vann og eggehvite og pensle dette over toppen på hvert brød.
Sett grillen til 190 grader og la temperaturen stabilisere seg. Sett inn brødene i ca 45 minutter, og pensle på ca hvert kvarter med vann og eggehvite. Penslingen sikrer en sprø og fin skorpe, mens brødet inni forblir lett og luftig.
La brødene hvile noen minutter på en rist før du serverer de.
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]