Hell det lunkne ølet i en stor miksebolle. Legg til eddik og bland sammen. Strø over gjæret på toppen av blandingen og la det hvile i ca 15 minutter.
Tilsett sukker, salt, bakepulver og olje og bland dette godt inn i miksen av øl og eddik. Det kommer til å skumme litt. La dette hvile i nye 15 minutter.
Tilsett hvetemelet, litt om gangen samtidig som du rører. Du kan stoppe å tilsette hvetemel når deigen kan lett taes av bolleveggen uten at det ligger igjen rester. Pass på at du hvertfall har brukt 600 gram.
Nå begynner arbeidet der du må kna deigen. Det er viktig å kna deigen skikkelig slik at deigen fungerer slik den skal. Kna deigen i minst 5 minutter, men ikke for mye.
La deigen heve seg til dobbel størrelse, dette tar ca 1 – 1.5 timer. Du kan sette deigen i et skap (eller annet) som har litt høyere temperatur for å skynde litt på prosessen. Bruk gjerne plastfolie (eller annet) som et lufttett lokk slik at det ikke blir en tørr kant rundt deigen.
Når den er ferdig hevet så slår du deigen ned litt og deler den i to. Form så hver del inn i brødformer etter eget ønske (feks baguette-form, eller noe tykkere). Dekk til et stekebrett med aluminiumsfolie og sett de to brødformene oppå.
Deigen skal nå heve en gang til, til ca dobbel størrelse, og det tar ca 1 – 1.5 timer. Bruk gjerne plastfolie (eller annet) som et lufttett lokk slik at det ikke blir en tørr kant rundt deigen.
Kutt 4 diagonale kutt på hvert brød. Kuttene skal være ca 3mm dype. Bruk gjerne en kniv med tagger.
Bland sammen vann og eggehvite og pensle dette over toppen på hvert brød.
Sett grillen til 190 grader og la temperaturen stabilisere seg. Sett inn brødene i ca 45 minutter, og pensle på ca hvert kvarter med vann og eggehvite. Penslingen sikrer en sprø og fin skorpe, mens brødet inni forblir lett og luftig.
La brødene hvile noen minutter på en rist før du serverer de.
Eltefritt glutenfritt brød
Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]
Ciabatta
Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Vin til pizza – Pizzameny som imponerer
Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]
Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna
Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Surdeigsbrød
Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]