Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte “crowdpleaser” hvis du har gjester – men du vil kanskje ikke dele den! Ved å steke løken og purren først, får vi en ekte solid dybde av smak til sausen – og de sprø, svampete brødbitene trakk til seg smaken perfekt!

Slik gjør du

Pass på at den vedfyrte ovnen har en bakerovn-romstemperatur på rundt 450 grader med et lite bål og noen glør tilstede.

Wrap hvitløk, purre og sjalottløk i aluminiumsfolie før du legger de inn i glørne for å stekes i ca 15 minutter (svidde kanter er godt!). La det kjøle seg litt ned før de skrelles og grovhakkes.

Legg i blåskjell, vin, smør og hakkede grønnsaker i en støpejernspanne eller gryte (alt med lokk!). Krydres lett og dekkes med lokk.

Skyv pannen inn i ovnen, i nærheten av bålet i ca 4 ½ minutt.

Mens blåskjellene stekes så kan du blande sammen brødbitene og ingrediensene på et brett, drypp sjenerøst med olivenolje og sett det inn i ovnen sammen med blåskjellene, men lengre vekk fra bålet. Dette steker i ca 3-4 minutter.

Når steketiden for blåskjellene er over så kan du fjerne lokket og legg til fløten. Skyv lokket på igjen og sett tilbake i ovnen i ca 1-2 minutter.

Avslutt blåskjellene med sitronsaft og persille og smak på krydderet i sausen før du serverer sammen med brødbitene.

Dette trenger du

  • 1 kg blåskjell
  • 2 sjaløttløker
  • 2 purrer, kun hvite delen
  • 1 hvitløk
  • 30g usaltet smør
  • 80 ml Muscadet eller annen god hvitvin
  • 75ml kremfløte
  • Saft fra 1 sitron
  • Stor håndfull hakket persille
  • ½ baguette, skjært i grove 5-7 cm biter
  • 40g revet parmesan
  • 2-3 rosmarinkvister

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *