fbpx

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Muslinger med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte “crowdpleaser” hvis du har gjester – men du vil kanskje ikke dele den! Ved å steke løken og purren først, får vi en ekte solid dybde av smak til sausen – og de sprø, svampete brødbitene trakk til seg smaken perfekt!

Slik gjør du

Pass på at den vedfyrte ovnen har en bakerovn-romstemperatur på rundt 450 grader med et lite bål og noen glør tilstede.

Wrap hvitløk, purre og sjalottløk i aluminiumsfolie før du legger de inn i glørne for å stekes i ca 15 minutter (svidde kanter er godt!). La det kjøle seg litt ned før de skrelles og grovhakkes.

Legg i blåskjell, vin, smør og hakkede grønnsaker i en støpejernspanne eller gryte (alt med lokk!). Krydres lett og dekkes med lokk.

Skyv pannen inn i ovnen, i nærheten av bålet i ca 4 ½ minutt.

Mens blåskjellene stekes så kan du blande sammen brødbitene og ingrediensene på et brett, drypp sjenerøst med olivenolje og sett det inn i ovnen sammen med blåskjellene, men lengre vekk fra bålet. Dette steker i ca 3-4 minutter.

Når steketiden for blåskjellene er over så kan du fjerne lokket og legg til fløten. Skyv lokket på igjen og sett tilbake i ovnen i ca 1-2 minutter.

Avslutt blåskjellene med sitronsaft og persille og smak på krydderet i sausen før du serverer sammen med brødbitene.

Dette trenger du

  • 1 kg blåskjell
  • 2 sjaløttløker
  • 2 purrer, kun hvite delen
  • 1 hvitløk
  • 30g usaltet smør
  • 80 ml Muscadet eller annen god hvitvin
  • 75ml kremfløte
  • Saft fra 1 sitron
  • Stor håndfull hakket persille
  • ½ baguette, skjært i grove 5-7 cm biter
  • 40g revet parmesan
  • 2-3 rosmarinkvister

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *