Denne utrolige forretten er en ekte “crowdpleaser” hvis du har gjester – men du vil kanskje ikke dele den! Ved å steke løken og purren først, får vi en ekte solid dybde av smak til sausen – og de sprø, svampete brødbitene trakk til seg smaken perfekt!
Slik gjør du
Pass på at den vedfyrte ovnen har en bakerovn-romstemperatur på rundt 450 grader med et lite bål og noen glør tilstede.
Wrap hvitløk, purre og sjalottløk i aluminiumsfolie før du legger de inn i glørne for å stekes i ca 15 minutter (svidde kanter er godt!). La det kjøle seg litt ned før de skrelles og grovhakkes.
Legg i blåskjell, vin, smør og hakkede grønnsaker i en støpejernspanne eller gryte (alt med lokk!). Krydres lett og dekkes med lokk.
Skyv pannen inn i ovnen, i nærheten av bålet i ca 4 ½ minutt.
Mens blåskjellene stekes så kan du blande sammen brødbitene og ingrediensene på et brett, drypp sjenerøst med olivenolje og sett det inn i ovnen sammen med blåskjellene, men lengre vekk fra bålet. Dette steker i ca 3-4 minutter.
Når steketiden for blåskjellene er over så kan du fjerne lokket og legg til fløten. Skyv lokket på igjen og sett tilbake i ovnen i ca 1-2 minutter.
Avslutt blåskjellene med sitronsaft og persille og smak på krydderet i sausen før du serverer sammen med brødbitene.
Dette trenger du
- 1 kg blåskjell
- 2 sjaløttløker
- 2 purrer, kun hvite delen
- 1 hvitløk
- 30g usaltet smør
- 80 ml Muscadet eller annen god hvitvin
- 75ml kremfløte
- Saft fra 1 sitron
- Stor håndfull hakket persille
- ½ baguette, skjært i grove 5-7 cm biter
- 40g revet parmesan
- 2-3 rosmarinkvister
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]