Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir ikke bare en god tekstur, men gir brødet det lille ekstra, vi garanterer at de blir borte før du vet ordet av det!
Slik gjør du
Først varmer du opp bakerovnen til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til 160-180°C.
Bland sammen mel, salt, sukker og gjær i en stor bolle. Bland dette godt sammen før du legger i oliven.
Lag så en grop eller brønn i tørrblandingen og hell i vannet og oljen. Bruk en gaffel til å blande sammen til det blir klebrig. Velt deigen over på en meloverstrødd kjøkkenbenk og kna inn deigen. Legg deretter deigen tilbake i bollen, dekk den med et lite håndkle, og la den stå i 45-60 minutter på et lunt sted for å heve.
Når deigen er ferdighevet så deler du den i åtte mindre kuler. Smør hver deigkule med litt ekstra olje, legg de på et stekebrett og stek i bakerovnen i ca 7-10 minutter, til de er gyldenbrune.
Serveres varm med smør ved siden av! Nydelig!
Dette trenger du
- 250g hvitt brødmel
- 1 ts salt
- ½ ts sukker
- 1 ts hurtigvirkende tørrgjær
- 150 ml lunket vann
- 1 ss olivenolje, pluss litt ekstra for smøring
- Håndfull svarte oliven, grovhakkede
- Et par rosmarin-kvaster
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel
Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]