Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir ikke bare en god tekstur, men gir brødet det lille ekstra, vi garanterer at de blir borte før du vet ordet av det!
Slik gjør du
Først varmer du opp bakerovnen til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til 160-180°C.
Bland sammen mel, salt, sukker og gjær i en stor bolle. Bland dette godt sammen før du legger i oliven.
Lag så en grop eller brønn i tørrblandingen og hell i vannet og oljen. Bruk en gaffel til å blande sammen til det blir klebrig. Velt deigen over på en meloverstrødd kjøkkenbenk og kna inn deigen. Legg deretter deigen tilbake i bollen, dekk den med et lite håndkle, og la den stå i 45-60 minutter på et lunt sted for å heve.
Når deigen er ferdighevet så deler du den i åtte mindre kuler. Smør hver deigkule med litt ekstra olje, legg de på et stekebrett og stek i bakerovnen i ca 7-10 minutter, til de er gyldenbrune.
Serveres varm med smør ved siden av! Nydelig!
Dette trenger du
- 250g hvitt brødmel
- 1 ts salt
- ½ ts sukker
- 1 ts hurtigvirkende tørrgjær
- 150 ml lunket vann
- 1 ss olivenolje, pluss litt ekstra for smøring
- Håndfull svarte oliven, grovhakkede
- Et par rosmarin-kvaster
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]