Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir ikke bare en god tekstur, men gir brødet det lille ekstra, vi garanterer at de blir borte før du vet ordet av det!
Slik gjør du
Først varmer du opp bakerovnen til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til 160-180°C.
Bland sammen mel, salt, sukker og gjær i en stor bolle. Bland dette godt sammen før du legger i oliven.
Lag så en grop eller brønn i tørrblandingen og hell i vannet og oljen. Bruk en gaffel til å blande sammen til det blir klebrig. Velt deigen over på en meloverstrødd kjøkkenbenk og kna inn deigen. Legg deretter deigen tilbake i bollen, dekk den med et lite håndkle, og la den stå i 45-60 minutter på et lunt sted for å heve.
Når deigen er ferdighevet så deler du den i åtte mindre kuler. Smør hver deigkule med litt ekstra olje, legg de på et stekebrett og stek i bakerovnen i ca 7-10 minutter, til de er gyldenbrune.
Serveres varm med smør ved siden av! Nydelig!
Dette trenger du
- 250g hvitt brødmel
- 1 ts salt
- ½ ts sukker
- 1 ts hurtigvirkende tørrgjær
- 150 ml lunket vann
- 1 ss olivenolje, pluss litt ekstra for smøring
- Håndfull svarte oliven, grovhakkede
- Et par rosmarin-kvaster
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt! [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]