Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir ikke bare en god tekstur, men gir brødet det lille ekstra, vi garanterer at de blir borte før du vet ordet av det!

Slik gjør du

Først varmer du opp bakerovnen til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til 160-180°C.

Bland sammen mel, salt, sukker og gjær i en stor bolle. Bland dette godt sammen før du  legger i oliven.

Lag så en grop eller brønn i tørrblandingen og hell i vannet og oljen. Bruk en gaffel til å blande sammen til det blir klebrig. Velt deigen over på en meloverstrødd kjøkkenbenk og kna inn deigen. Legg deretter deigen tilbake i bollen, dekk den med et lite håndkle, og la den stå i 45-60 minutter på et lunt sted for å heve.

Når deigen er ferdighevet så deler du den i åtte mindre kuler. Smør hver deigkule med litt ekstra olje, legg de på et stekebrett og stek i bakerovnen i ca 7-10 minutter, til de er gyldenbrune.

Serveres varm med smør ved siden av! Nydelig!

Dette trenger du

  • 250g hvitt brødmel
  • 1 ts salt
  • ½ ts sukker
  • 1 ts hurtigvirkende tørrgjær
  • 150 ml lunket vann
  • 1 ss olivenolje, pluss litt ekstra for smøring
  • Håndfull svarte oliven, grovhakkede
  • Et par rosmarin-kvaster

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna

Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]