Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Slik gjør du
Til å begynne med så varmer du opp bakerovnen til en optimal temperatur og la den kjøle seg ned til ca 220°C.
Bland inn gjær og smør med melk og rør til alt har smuldret og fått jevn konsistens. Sett dette til sides og la stå i 5 minutter.
Så tar du mel, sukker og salt i en miksebolle og heller det våte i dette. Kna i ca 8 minutter før du legger dette i en passende bolle som den kan heve i ca 1 time.
Når timen har gått så tar du deigen i en miksebolle igjen og blander inn dadler og valnøtter. Rull så dette inn i to brødformer. Snitt forsiktig inn et kryss på toppen av brødene og plassér de på et brett der de kan heve i nye 20 minutter.
Etter den siste hevingen så setter du brødene inn i den vedfyrte bakerovnen og baker de der i ca 20-25 minutter. Viktig å passe på når tiden nærmer seg. Når de er ferdigstekt så tar du de ut av ovnen og setter de et sted de kan kjøle seg før de nytes til det fulle!
Dette trenger du
- 350g grovt hvetemel
- 150g hvetemel
- 275ml melk, ca 37°C
- 50g usalted smør, romtemperert
- 20g gjær
- 15g mykt brunt sukker
- 8g salt
- 50g dadler, grovt hakket
- 50g valnøtter, grovt hakket
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]