Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Slik gjør du

Til å begynne med så varmer du opp bakerovnen til en optimal temperatur og la den kjøle seg ned til ca 220°C.

Bland inn gjær og smør med melk og rør til alt har smuldret og fått jevn konsistens. Sett dette til sides og la stå i 5 minutter.

Så tar du mel, sukker og salt i en miksebolle og heller det våte i dette. Kna i ca 8 minutter før du legger dette i en passende bolle som den kan heve i ca 1 time.

Når timen har gått så tar du deigen i en miksebolle igjen og blander inn dadler og valnøtter. Rull så dette inn i to brødformer. Snitt forsiktig inn et kryss på toppen av brødene og plassér de på et brett der de kan heve i nye 20 minutter.

Etter den siste hevingen så setter du brødene inn i den vedfyrte bakerovnen og baker de der i ca 20-25 minutter. Viktig å passe på når tiden nærmer seg. Når de er ferdigstekt så tar du de ut av ovnen og setter de et sted de kan kjøle seg før de nytes til det fulle!

Dette trenger du

  • 350g grovt hvetemel
  • 150g hvetemel
  • 275ml melk, ca 37°C
  • 50g usalted smør, romtemperert
  • 20g gjær
  • 15g mykt brunt sukker
  • 8g salt
  • 50g dadler, grovt hakket
  • 50g valnøtter, grovt hakket
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Cookies forbedrer din brukeropplevelse. Ved å fortsette på vår nettside, samtykker du til vår bruk av cookies.