Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Slik gjør du

Til å begynne med så varmer du opp bakerovnen til en optimal temperatur og la den kjøle seg ned til ca 220°C.

Bland inn gjær og smør med melk og rør til alt har smuldret og fått jevn konsistens. Sett dette til sides og la stå i 5 minutter.

Så tar du mel, sukker og salt i en miksebolle og heller det våte i dette. Kna i ca 8 minutter før du legger dette i en passende bolle som den kan heve i ca 1 time.

Når timen har gått så tar du deigen i en miksebolle igjen og blander inn dadler og valnøtter. Rull så dette inn i to brødformer. Snitt forsiktig inn et kryss på toppen av brødene og plassér de på et brett der de kan heve i nye 20 minutter.

Etter den siste hevingen så setter du brødene inn i den vedfyrte bakerovnen og baker de der i ca 20-25 minutter. Viktig å passe på når tiden nærmer seg. Når de er ferdigstekt så tar du de ut av ovnen og setter de et sted de kan kjøle seg før de nytes til det fulle!

Dette trenger du

  • 350g grovt hvetemel
  • 150g hvetemel
  • 275ml melk, ca 37°C
  • 50g usalted smør, romtemperert
  • 20g gjær
  • 15g mykt brunt sukker
  • 8g salt
  • 50g dadler, grovt hakket
  • 50g valnøtter, grovt hakket
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]