Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Slik gjør du

Til å begynne med så varmer du opp bakerovnen til en optimal temperatur og la den kjøle seg ned til ca 220°C.

Bland inn gjær og smør med melk og rør til alt har smuldret og fått jevn konsistens. Sett dette til sides og la stå i 5 minutter.

Så tar du mel, sukker og salt i en miksebolle og heller det våte i dette. Kna i ca 8 minutter før du legger dette i en passende bolle som den kan heve i ca 1 time.

Når timen har gått så tar du deigen i en miksebolle igjen og blander inn dadler og valnøtter. Rull så dette inn i to brødformer. Snitt forsiktig inn et kryss på toppen av brødene og plassér de på et brett der de kan heve i nye 20 minutter.

Etter den siste hevingen så setter du brødene inn i den vedfyrte bakerovnen og baker de der i ca 20-25 minutter. Viktig å passe på når tiden nærmer seg. Når de er ferdigstekt så tar du de ut av ovnen og setter de et sted de kan kjøle seg før de nytes til det fulle!

Dette trenger du

  • 350g grovt hvetemel
  • 150g hvetemel
  • 275ml melk, ca 37°C
  • 50g usalted smør, romtemperert
  • 20g gjær
  • 15g mykt brunt sukker
  • 8g salt
  • 50g dadler, grovt hakket
  • 50g valnøtter, grovt hakket
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]