Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Slik gjør du
Til å begynne med så varmer du opp bakerovnen til en optimal temperatur og la den kjøle seg ned til ca 220°C.
Bland inn gjær og smør med melk og rør til alt har smuldret og fått jevn konsistens. Sett dette til sides og la stå i 5 minutter.
Så tar du mel, sukker og salt i en miksebolle og heller det våte i dette. Kna i ca 8 minutter før du legger dette i en passende bolle som den kan heve i ca 1 time.
Når timen har gått så tar du deigen i en miksebolle igjen og blander inn dadler og valnøtter. Rull så dette inn i to brødformer. Snitt forsiktig inn et kryss på toppen av brødene og plassér de på et brett der de kan heve i nye 20 minutter.
Etter den siste hevingen så setter du brødene inn i den vedfyrte bakerovnen og baker de der i ca 20-25 minutter. Viktig å passe på når tiden nærmer seg. Når de er ferdigstekt så tar du de ut av ovnen og setter de et sted de kan kjøle seg før de nytes til det fulle!
Dette trenger du
- 350g grovt hvetemel
- 150g hvetemel
- 275ml melk, ca 37°C
- 50g usalted smør, romtemperert
- 20g gjær
- 15g mykt brunt sukker
- 8g salt
- 50g dadler, grovt hakket
- 50g valnøtter, grovt hakket
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Vin til pizza – Pizzameny som imponerer
Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Surdeigsbrød
Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]