Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak så alle kommer til å elske denne!
Slik gjør du
1. Fyr opp tandoor-ovnen godt, til innerveggene blir hvite. Det anbefales full åpning i nedre luftåpning og øverste hatt tatt av for maksimal trekk.
2. Mens ovnen fyres opp så forberedes kyllingen. Gni kyllingen inn med en nøytral olje for å binde krydderet fast. Krydre godt på alle flater med The Missing Link Sweet Chicken BBQ Rub. Fest kjøttkroken til kyllingen, pass på at den holder godt fast.
3. Når Tandoor-ovnen er klar så tar du dryppanna (varmeskjold) og henger over kullet, så senkes kyllingen inn og krokene hektes på en horisontal støpejernstang. Sett en kjernetemperatur-probe godt inn i kjøttet, men ikke treff bein. Vi satt den i brystet.
4. Grovkutt grønnsakene, men potetene kan være hele hvis du foretrekker det. Når kyllingen har ca 30-40 min igjen av steketiden så henter du dryppanna/varmeskjoldet og har grønnsakene oppi, dryss over olje og krydre veldig godt med The Missing Link Veggie Shake og Maldon-salt. Sett på plass igjen dryppanna med grønnsakene.
5. (Valgfritt:) Vi anbefaler å legge på en eikekubbe og lukke Tandoor-ovnen i 15-20 minutter, da kommer det mye røyk og du får mer røyksmak. Temperaturen i ovnen kan gå noe ned.
6. Få opp temperatur med å få liv i bålet. Høy temperatur nå gir sprøere skinn. Grill til du får kjernetemperatur på ca 75C.
Viktig: Ta maten ut og la hvile i alu.folie i ca 10-20 min i romtemperatur
Dette trenger du
Kjøtt:
- Hel landkylling
- Krydder, feks:
Grønnsaker:
- Mandelpoteter
- Løk
- Hvitløk
- Krydder, feks:
- The Missing Link Veggie Shake
- Maldon-salt
Er du interessert i våre vedfyrte Tandoor-ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]