Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak så alle kommer til å elske denne!
Slik gjør du
1. Fyr opp tandoor-ovnen godt, til innerveggene blir hvite. Det anbefales full åpning i nedre luftåpning og øverste hatt tatt av for maksimal trekk.
2. Mens ovnen fyres opp så forberedes kyllingen. Gni kyllingen inn med en nøytral olje for å binde krydderet fast. Krydre godt på alle flater med The Missing Link Sweet Chicken BBQ Rub. Fest kjøttkroken til kyllingen, pass på at den holder godt fast.
3. Når Tandoor-ovnen er klar så tar du dryppanna (varmeskjold) og henger over kullet, så senkes kyllingen inn og krokene hektes på en horisontal støpejernstang. Sett en kjernetemperatur-probe godt inn i kjøttet, men ikke treff bein. Vi satt den i brystet.
4. Grovkutt grønnsakene, men potetene kan være hele hvis du foretrekker det. Når kyllingen har ca 30-40 min igjen av steketiden så henter du dryppanna/varmeskjoldet og har grønnsakene oppi, dryss over olje og krydre veldig godt med The Missing Link Veggie Shake og Maldon-salt. Sett på plass igjen dryppanna med grønnsakene.
5. (Valgfritt:) Vi anbefaler å legge på en eikekubbe og lukke Tandoor-ovnen i 15-20 minutter, da kommer det mye røyk og du får mer røyksmak. Temperaturen i ovnen kan gå noe ned.
6. Få opp temperatur med å få liv i bålet. Høy temperatur nå gir sprøere skinn. Grill til du får kjernetemperatur på ca 75C.
Viktig: Ta maten ut og la hvile i alu.folie i ca 10-20 min i romtemperatur
Dette trenger du
Kjøtt:
- Hel landkylling
- Krydder, feks:
Grønnsaker:
- Mandelpoteter
- Løk
- Hvitløk
- Krydder, feks:
- The Missing Link Veggie Shake
- Maldon-salt
Er du interessert i våre vedfyrte Tandoor-ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Ciabatta
Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]
Vin til pizza – Pizzameny som imponerer
Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]