Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak så alle kommer til å elske denne!

Slik gjør du

1. Fyr opp tandoor-ovnen godt, til innerveggene blir hvite. Det anbefales full åpning i nedre luftåpning og øverste hatt tatt av for maksimal trekk.

2. Mens ovnen fyres opp så forberedes kyllingen. Gni kyllingen inn med en nøytral olje for å binde krydderet fast. Krydre godt på alle flater med The Missing Link Sweet Chicken BBQ Rub. Fest kjøttkroken til kyllingen, pass på at den holder godt fast.

3. Når Tandoor-ovnen er klar så tar du dryppanna (varmeskjold) og henger over kullet, så senkes kyllingen inn og krokene hektes på en horisontal støpejernstang. Sett en kjernetemperatur-probe godt inn i kjøttet, men ikke treff bein. Vi satt den i brystet.

4. Grovkutt grønnsakene, men potetene kan være hele hvis du foretrekker det. Når kyllingen har ca 30-40 min igjen av steketiden så henter du dryppanna/varmeskjoldet og har grønnsakene oppi, dryss over olje og krydre veldig godt med The Missing Link Veggie Shake og Maldon-salt. Sett på plass igjen dryppanna med grønnsakene.

5. (Valgfritt:) Vi anbefaler å legge på en eikekubbe og lukke Tandoor-ovnen i 15-20 minutter, da kommer det mye røyk og du får mer røyksmak. Temperaturen i ovnen kan gå noe ned.

6. Få opp temperatur med å få liv i bålet. Høy temperatur nå gir sprøere skinn. Grill til du får kjernetemperatur på ca 75C.

Viktig: Ta maten ut og la hvile i alu.folie i ca 10-20 min i romtemperatur

Dette trenger du

Kjøtt:

Grønnsaker:

Er du interessert i våre vedfyrte Tandoor-ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Eltefritt glutenfritt brød

Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *