Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak så alle kommer til å elske denne!

Slik gjør du

1. Fyr opp tandoor-ovnen godt, til innerveggene blir hvite. Det anbefales full åpning i nedre luftåpning og øverste hatt tatt av for maksimal trekk.

2. Mens ovnen fyres opp så forberedes kyllingen. Gni kyllingen inn med en nøytral olje for å binde krydderet fast. Krydre godt på alle flater med The Missing Link Sweet Chicken BBQ Rub. Fest kjøttkroken til kyllingen, pass på at den holder godt fast.

3. Når Tandoor-ovnen er klar så tar du dryppanna (varmeskjold) og henger over kullet, så senkes kyllingen inn og krokene hektes på en horisontal støpejernstang. Sett en kjernetemperatur-probe godt inn i kjøttet, men ikke treff bein. Vi satt den i brystet.

4. Grovkutt grønnsakene, men potetene kan være hele hvis du foretrekker det. Når kyllingen har ca 30-40 min igjen av steketiden så henter du dryppanna/varmeskjoldet og har grønnsakene oppi, dryss over olje og krydre veldig godt med The Missing Link Veggie Shake og Maldon-salt. Sett på plass igjen dryppanna med grønnsakene.

5. (Valgfritt:) Vi anbefaler å legge på en eikekubbe og lukke Tandoor-ovnen i 15-20 minutter, da kommer det mye røyk og du får mer røyksmak. Temperaturen i ovnen kan gå noe ned.

6. Få opp temperatur med å få liv i bålet. Høy temperatur nå gir sprøere skinn. Grill til du får kjernetemperatur på ca 75C.

Viktig: Ta maten ut og la hvile i alu.folie i ca 10-20 min i romtemperatur

Dette trenger du

Kjøtt:

Grønnsaker:

Er du interessert i våre vedfyrte Tandoor-ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *