Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket som tilbehør. Denne oppskriften gir deg deilige, hjemmelagde flatbrød som er perfekte til enhver anledning.
Slik gjør du
1. Forbered gjærblandingen
- Smuldre gjæren, tilsett sukker og rør det helt jevnet ut med litt vann.
2. Forbered melet
- Ha det nykvernede melet i en bolle og lag en fordypning i midten.
3. Kombiner ingredienser
- Hell gjærblandingen i fordypningen, dryss litt av det nykvernede melet over og la det stå noen minutter.
- Kombiner alle ingrediensene til en jevn og klumpfri deig.
4. Heving
- Dryss en bolle med mel, dekk til deigen og la den heve til den dobles i størrelse.
5. Form flatbrødene
- Dunk ned deigen tilbake til sin opprinnelige størrelse med knyttneven og form en rull.
- Del rullen i 12-15 stykker.
- Form baller og la dem heve i ytterligere 20 minutter.
- Rull ut ballene på et brett dekket med mel til de er ca. 3-4 mm tykke.
6. Steking
- Forvarm ovnen til 220°C.
- Dekk et stekebrett med bakepapir, legg på 5 flatbrød og sett det i den nederste delen av ovnen.
- Etter 5 minutter, flytt dem 10 cm høyere opp og stek i ytterligere 8 minutter. Flatbrødene skal heve seg og bli gyllenbrune.
7. Servering
- Ta dem ut og pakk dem inn i en serviett umiddelbart.
Nyt dine hjemmelagde flatbrød! Perfekte som tilbehør eller med dine favorittoppålegg.
Dette trenger du
- 1/2 pk gjær
- 600 g nykvernet mel (siktet)
- 1/4 liter Lunkent vann
- 2 ts salt
- 1 klype sukker
- 1 ss olje
- 1 kopp vann
Er du interessert i kverne ditt eget mel hjemme? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert og diskutere med andre «kvernefrelste» så anbefaler vi at du blir med i denne gruppen på Facebook.
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]