Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket som tilbehør. Denne oppskriften gir deg deilige, hjemmelagde flatbrød som er perfekte til enhver anledning.
Slik gjør du
1. Forbered gjærblandingen
- Smuldre gjæren, tilsett sukker og rør det helt jevnet ut med litt vann.
2. Forbered melet
- Ha det nykvernede melet i en bolle og lag en fordypning i midten.
3. Kombiner ingredienser
- Hell gjærblandingen i fordypningen, dryss litt av det nykvernede melet over og la det stå noen minutter.
- Kombiner alle ingrediensene til en jevn og klumpfri deig.
4. Heving
- Dryss en bolle med mel, dekk til deigen og la den heve til den dobles i størrelse.
5. Form flatbrødene
- Dunk ned deigen tilbake til sin opprinnelige størrelse med knyttneven og form en rull.
- Del rullen i 12-15 stykker.
- Form baller og la dem heve i ytterligere 20 minutter.
- Rull ut ballene på et brett dekket med mel til de er ca. 3-4 mm tykke.
6. Steking
- Forvarm ovnen til 220°C.
- Dekk et stekebrett med bakepapir, legg på 5 flatbrød og sett det i den nederste delen av ovnen.
- Etter 5 minutter, flytt dem 10 cm høyere opp og stek i ytterligere 8 minutter. Flatbrødene skal heve seg og bli gyllenbrune.
7. Servering
- Ta dem ut og pakk dem inn i en serviett umiddelbart.
Nyt dine hjemmelagde flatbrød! Perfekte som tilbehør eller med dine favorittoppålegg.
Dette trenger du
- 1/2 pk gjær
- 600 g nykvernet mel (siktet)
- 1/4 liter Lunkent vann
- 2 ts salt
- 1 klype sukker
- 1 ss olje
- 1 kopp vann
Er du interessert i kverne ditt eget mel hjemme? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert og diskutere med andre “kvernefrelste” så anbefaler vi at du blir med i denne gruppen på Facebook.
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Ciabatta
Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Vin til pizza – Pizzameny som imponerer
Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]