Vin til pizza - Pizzameny som imponerer

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske at det fantes én vin som var perfekt til alle pizzatyper, men slik er det dessverre ikke, derfor har jeg også satt perfekte viner til pizzaen!

Denne artikkelen er skrevet av sommelier og kokk Thea Engvik, kjent som @TheaSmaker på Instagram

Il Farneto Frisant Rosso 2021

Margherita

Til margherita trenger du en vin med god syre som kan håndtere den vanskelige syren i tomatsausen, og fettet i osten. Lambrusco, med sine friske bobler, gjør seg helt perfekt! Med den konsentrerte fruktigheten i vinen kan du gjerne ha på litt salami picante eller nduja på pizzaen også.

Il Farneto Frisant Rosso 2021 er et kupp til kun 184,90 kr! En Lambrusco produsert på den tradisjonelle metoden med fersk frukt som sitter godt og lenge i munnen.

Paglianetto Terravignata Verdicchio di Matelica 2021

Kamskjell, lakserogn og kandisert sitron

Til denne sorte pizzaen med taleggio, kandisert sitron, kamskjell og rogn går vi til en av mine italienske hvitvinsfavoritter – verdiccio.

Paglianetto Terravignata Verdicchio di Matelica 2021 er en frisk og fruktig vin med et deilig mineralsk saltpreg som gjør seg utrolig godt til sjømat! Sitrussmaken løfter frem den kandiserte sitronen og fylden i vinen gjør seg utrolig godt til munnfølelsen av pizzaen. En perfekt paring!

Caravaglio Malvasia delle Lipari 2021

Dessertpizza; fritert pizza med vispet ricotta, aprikos, hasselnøtter og rosmarin

Jeg ble utrolig inspirert av å møte Franco Pepe og denne pizzaen har jeg laget i varianter siden.

Caravaglio Malvasia delle Lipari 2021 er en intens og frisk dessertvin som imponerer til denne pizzaen! Smaksrik og sødmefull med nydelig smak av aprikos, fiken, tørket frukt, blomster og middelhavsurter med en saltaktig finish!

Glem alt du tror du vet om dessertvin og prøv deg på denne!

Kamskjell, lakserogn og kandisert sitron

Ingredienser:

  • 4 pizzabunner med blekksprutblekk. (4g blekk/500g mel)
  • 150 g Crème fraîche
  • 2 ts sitronpepper
  • 100 g taleggio
  • 1 mozzarella (125 g)
  • 6 kamskjell
  • 50 g lakserogn
  • 20 g kandisert sitronskall

Kandisert Sitronskall:

  • 3 sitroner
  • 3,5 dl sukker
  • 2 dl vann

Fremgangsmåte – Sitronskall:

  1. Vask sitronene og skjær av skallet med en kniv. Du vil beholde alt det hvite på skallet. Skjær så i strimler på omtrent ½ cm. Ha i en kjele med vann og kok raskt opp før du siler av vannet igjen. Gjenta to ganger til.
  2. Kok opp sukkeret og vannet og la koke i 10 minutter. Ha i strimlene av sitronskallet og la koke i 45- 60 minutter. Legg så skallene til tørk på en rist i minst 5 timer.

Fremgangsmåte – Pizza:

  1. Bland sammen Crème fraîche og sitronpepper. Riv taleggioen og del mozzarellaen i mindre biter. Del den kandiserte sitronen i små biter.
  2. Bak ut pizzabunnen og bre sausen utover. Ha så over ostene og bitene av kandisert sitron.
  3. Sett pizzaen i oven/pizzaovnen.
  4. Imens pizzaen steker; del hvert av kamskjellene i tre skiver.
  5. La pizzaen hvile i 5 minutter når den er ferdig stekt og ha på skivene av kamskjell og lakserogn.

Dessertpizza; fritert pizza med vispet ricotta, aprikos, hasselnøtter og rosmarin

Ingredienser:

  • Pizzadeig
  • Ricotta
  • Aprikossyltetøy
  • Piemonte hasselnøtter
  • Fersk rosmarin
  • Frityrolje

Fremgangsmåte:

  1. Varm frityroljen i en tykkbunnet kjele med stor diameter til 175-185 grader celsius.
  2. Kjevl ut pizzadeigen og friter i kjelen på begge siden til den er gyllen. Avkjøl på rist. Del så i 4.
  3. Bland ricottaen til den er myk og grovhakk hasselnøttene.
  4. Ha først ricotta på pizzabitene, så aprikossyltetøy, hasselnøtter og den ferske rosmarinen.
  5. Drøm deg bort til middelhavskysten!
Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna

Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]

Eltefritt glutenfritt brød

Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]

Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *