Steinovnsbakt lammelår

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi sier at det varme og tørre klimaet i en bakerovn er en fantastisk kombinasjon med det deilige lammefettet!

Slik gjør du

Først varmer du opp bakerovnen til  optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til steketemperatur på ca 250°C.

Legg lammelårene flatt på en arbeidsbenk med utsiden av beinet ned. Ta en god kniv og lag noen snitt i lammelåret der du  dytter inn litt hvitløk i hvert snitt. Krydre lett med salt og pepper.

I en  bolle mikser du gressløk, mynte, rosmarin, timian, oregano, hakket hvitløk og 3 spiseskjeer  olivenolje.

Spre denne urtemiksen over lammelåret , putt så lammelåret i en grillpanne i støpejern (f.eks. denne) og børst/smør på resten av oljen på lammelåret og avslutt med lett krydring av salt og pepper.

Plassér grillpannen inn i ovnen og la den steke der i 1.5 – 2 timer. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før servering.

Dette trenger du

  • 2 lammelår
  • 2 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss hakket fersk gressløk
  • 2 ss hakket fersk mynte
  • ½ ts hakket fersk rosmarin
  • ½ ts hakket fersk timian
  • ½ ts hakket fersk oregano
  • 4 ss extra-virgin olivenolje (f.eks. denne)
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]