Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!
Steinovnsbakt lammelår

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi sier at det varme og tørre klimaet i en bakerovn er en fantastisk kombinasjon med det deilige lammefettet!

Slik gjør du

Først varmer du opp bakerovnen til  optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til steketemperatur på ca 250°C.

Legg lammelårene flatt på en arbeidsbenk med utsiden av beinet ned. Ta en god kniv og lag noen snitt i lammelåret der du  dytter inn litt hvitløk i hvert snitt. Krydre lett med salt og pepper.

I en  bolle mikser du gressløk, mynte, rosmarin, timian, oregano, hakket hvitløk og 3 spiseskjeer  olivenolje.

Spre denne urtemiksen over lammelåret , putt så lammelåret i en grillpanne i støpejern (f.eks. denne) og børst/smør på resten av oljen på lammelåret og avslutt med lett krydring av salt og pepper.

Plassér grillpannen inn i ovnen og la den steke der i 1.5 – 2 timer. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før servering.

Dette trenger du

  • 2 lammelår
  • 2 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss hakket fersk gressløk
  • 2 ss hakket fersk mynte
  • ½ ts hakket fersk rosmarin
  • ½ ts hakket fersk timian
  • ½ ts hakket fersk oregano
  • 4 ss extra-virgin olivenolje (f.eks. denne)
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.