Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi sier at det varme og tørre klimaet i en bakerovn er en fantastisk kombinasjon med det deilige lammefettet!
Slik gjør du
Først varmer du opp bakerovnen til optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til steketemperatur på ca 250°C.
Legg lammelårene flatt på en arbeidsbenk med utsiden av beinet ned. Ta en god kniv og lag noen snitt i lammelåret der du dytter inn litt hvitløk i hvert snitt. Krydre lett med salt og pepper.
I en bolle mikser du gressløk, mynte, rosmarin, timian, oregano, hakket hvitløk og 3 spiseskjeer olivenolje.
Spre denne urtemiksen over lammelåret , putt så lammelåret i en grillpanne i støpejern (f.eks. denne) og børst/smør på resten av oljen på lammelåret og avslutt med lett krydring av salt og pepper.
Plassér grillpannen inn i ovnen og la den steke der i 1.5 – 2 timer. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før servering.
Dette trenger du
- 2 lammelår
- 2 fedd hvitløk i tynne skiver
- 1 fedd hvitløk, hakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 ss hakket fersk gressløk
- 2 ss hakket fersk mynte
- ½ ts hakket fersk rosmarin
- ½ ts hakket fersk timian
- ½ ts hakket fersk oregano
- 4 ss extra-virgin olivenolje (f.eks. denne)
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]