Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi sier at det varme og tørre klimaet i en bakerovn er en fantastisk kombinasjon med det deilige lammefettet!

Servér med potetmos og friske grønnsaker, del i det i små biter i tortillas med en frisk yoghurt eller servér på bordet med nypoteter, salat og brød. Uansett blir det snadder!

Slik gjør du

Fyr opp ovnen og slipp den ned til ca 200°C, som er perfekt for denne oppskriften.

Legg rødløk, halvparten av rosmarin og 1 (2 halve) hvitløk i midten av stekebakken.

Snitt opp overflaten lett,  gni inn olivenolje og krydre sjenerøst med salt og pepper.

Legg lammebogen på toppen av rødløken, rosmarinen og hvitløken og avslutt med å legge resten av hvitløken og rosmarinen oppå lammekjøttet.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Dekk til kjøttet i stekebakken med aluminiumsfolie før du setter den inn i ovnen i 4-4.5 time.

Bogen er ferdigstekt når kjøttet “faller av” og benet har blitt lett å fjerne.

Legg lammebogen på et skjærebrett, dekk til med folie og et lite håndkle og la den hvile der i minst 30 minutter.

Bon apetite 🙂

Dette trenger du

  • 1 lammeskulder (med ben), omtrent 1.5-2kg
  • 1 neve rosmarin
  • 1 rødløk
  • 2 hele hvitløk, delt på midten
  • 1 ½ ss olivenolje (feks denne)
  • Salt og pepper
  • Aluminiumsfolie
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.