Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi sier at det varme og tørre klimaet i en bakerovn er en fantastisk kombinasjon med det deilige lammefettet!
Servér med potetmos og friske grønnsaker, del i det i små biter i tortillas med en frisk yoghurt eller servér på bordet med nypoteter, salat og brød. Uansett blir det snadder!
Slik gjør du
Fyr opp ovnen og slipp den ned til ca 200°C, som er perfekt for denne oppskriften.
Legg rødløk, halvparten av rosmarin og 1 (2 halve) hvitløk i midten av stekebakken.
Snitt opp overflaten lett, gni inn olivenolje og krydre sjenerøst med salt og pepper.
Legg lammebogen på toppen av rødløken, rosmarinen og hvitløken og avslutt med å legge resten av hvitløken og rosmarinen oppå lammekjøttet.
Dekk til kjøttet i stekebakken med aluminiumsfolie før du setter den inn i ovnen i 4-4.5 time.
Bogen er ferdigstekt når kjøttet “faller av” og benet har blitt lett å fjerne.
Legg lammebogen på et skjærebrett, dekk til med folie og et lite håndkle og la den hvile der i minst 30 minutter.
Bon apetite 🙂
Dette trenger du
- 1 lammeskulder (med ben), omtrent 1.5-2kg
- 1 neve rosmarin
- 1 rødløk
- 2 hele hvitløk, delt på midten
- 1 ½ ss olivenolje (feks denne)
- Salt og pepper
- Aluminiumsfolie
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]