Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi sier at det varme og tørre klimaet i en bakerovn er en fantastisk kombinasjon med det deilige lammefettet!
Servér med potetmos og friske grønnsaker, del i det i små biter i tortillas med en frisk yoghurt eller servér på bordet med nypoteter, salat og brød. Uansett blir det snadder!
Slik gjør du
Fyr opp ovnen og slipp den ned til ca 200°C, som er perfekt for denne oppskriften.
Legg rødløk, halvparten av rosmarin og 1 (2 halve) hvitløk i midten av stekebakken.
Snitt opp overflaten lett, gni inn olivenolje og krydre sjenerøst med salt og pepper.
Legg lammebogen på toppen av rødløken, rosmarinen og hvitløken og avslutt med å legge resten av hvitløken og rosmarinen oppå lammekjøttet.
Dekk til kjøttet i stekebakken med aluminiumsfolie før du setter den inn i ovnen i 4-4.5 time.
Bogen er ferdigstekt når kjøttet “faller av” og benet har blitt lett å fjerne.
Legg lammebogen på et skjærebrett, dekk til med folie og et lite håndkle og la den hvile der i minst 30 minutter.
Bon apetite 🙂
Dette trenger du
- 1 lammeskulder (med ben), omtrent 1.5-2kg
- 1 neve rosmarin
- 1 rødløk
- 2 hele hvitløk, delt på midten
- 1 ½ ss olivenolje (feks denne)
- Salt og pepper
- Aluminiumsfolie
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel
Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!