Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å gjøre en sulten gjeng fornøyd.

Vår oppskrift på laks stekt i honning og hvitløk kombinerer sødme sammen med den unike røksmaken man får i en vedfyrt bakerovn. Den smelter rett og slett på tunga!

Slik gjør du

Først varmer du opp bakerovnen din til en optimal temperatur og lar den kjøle seg litt ned igjen til ca 230-250°C.

Bruk en stekepanne, bør være i støpejern egnet for bakerovn (som <a href=”https://bakerovner.no/produkt/stekepanne-i-stopejern”>denne</a>) og ta i smøret og la det smelte og småkoke inni ovnen. Når smøret har blitt gyldenbrun rør inn honningen, sitronsafta og de knuste hvitløksbitene. Rør rundt jevnlig for å sikre at alle smakene har blandet seg godt inn. I denne prosessen tar også sausen til seg en fin røyksmak fra ovnen.

Nå kan du helle vekk ca halve mengden av denne væsken og sette til side. Sett stekepanna på en stekeplate med resten av væsken. Plassér hver laksefilet med skinnsiden ned i stekepanna og stek i ca 5 minutter, eller inntil hver side blir gyllen.

Når laksen er ferdig, sett stekepanna med laksen og væska tilbake i bakerovnen og la den bake der i nye 6-7 minutter.

Når laksen er ferdigstekt kan du drysse over havsalt og servere med ferske grønnsaker. Nam!

Dette trenger du

  • 4 stk laksefileter
  • 4 ss smør
  • 4 ss honning
  • 1 ss sitronjuice
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • Havsalt
  • Sitronbåter

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]