Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å gjøre en sulten gjeng fornøyd.
Vår oppskrift på laks stekt i honning og hvitløk kombinerer sødme sammen med den unike røksmaken man får i en vedfyrt bakerovn. Den smelter rett og slett på tunga!
Slik gjør du
Først varmer du opp bakerovnen din til en optimal temperatur og lar den kjøle seg litt ned igjen til ca 230-250°C.
Bruk en stekepanne, bør være i støpejern egnet for bakerovn (som <a href=”https://bakerovner.no/produkt/stekepanne-i-stopejern”>denne</a>) og ta i smøret og la det smelte og småkoke inni ovnen. Når smøret har blitt gyldenbrun rør inn honningen, sitronsafta og de knuste hvitløksbitene. Rør rundt jevnlig for å sikre at alle smakene har blandet seg godt inn. I denne prosessen tar også sausen til seg en fin røyksmak fra ovnen.
Nå kan du helle vekk ca halve mengden av denne væsken og sette til side. Sett stekepanna på en stekeplate med resten av væsken. Plassér hver laksefilet med skinnsiden ned i stekepanna og stek i ca 5 minutter, eller inntil hver side blir gyllen.
Når laksen er ferdig, sett stekepanna med laksen og væska tilbake i bakerovnen og la den bake der i nye 6-7 minutter.
Når laksen er ferdigstekt kan du drysse over havsalt og servere med ferske grønnsaker. Nam!
Dette trenger du
- 4 stk laksefileter
- 4 ss smør
- 4 ss honning
- 1 ss sitronjuice
- 2 fedd hvitløk, knust
- Havsalt
- Sitronbåter
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Ciabatta
Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel
Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!