Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å gjøre en sulten gjeng fornøyd.
Vår oppskrift på laks stekt i honning og hvitløk kombinerer sødme sammen med den unike røksmaken man får i en vedfyrt bakerovn. Den smelter rett og slett på tunga!
Slik gjør du
Først varmer du opp bakerovnen din til en optimal temperatur og lar den kjøle seg litt ned igjen til ca 230-250°C.
Bruk en stekepanne, bør være i støpejern egnet for bakerovn (som <a href=”https://bakerovner.no/produkt/stekepanne-i-stopejern”>denne</a>) og ta i smøret og la det smelte og småkoke inni ovnen. Når smøret har blitt gyldenbrun rør inn honningen, sitronsafta og de knuste hvitløksbitene. Rør rundt jevnlig for å sikre at alle smakene har blandet seg godt inn. I denne prosessen tar også sausen til seg en fin røyksmak fra ovnen.
Nå kan du helle vekk ca halve mengden av denne væsken og sette til side. Sett stekepanna på en stekeplate med resten av væsken. Plassér hver laksefilet med skinnsiden ned i stekepanna og stek i ca 5 minutter, eller inntil hver side blir gyllen.
Når laksen er ferdig, sett stekepanna med laksen og væska tilbake i bakerovnen og la den bake der i nye 6-7 minutter.
Når laksen er ferdigstekt kan du drysse over havsalt og servere med ferske grønnsaker. Nam!
Dette trenger du
- 4 stk laksefileter
- 4 ss smør
- 4 ss honning
- 1 ss sitronjuice
- 2 fedd hvitløk, knust
- Havsalt
- Sitronbåter
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt! [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]