Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å gjøre en sulten gjeng fornøyd.

Vår oppskrift på laks stekt i honning og hvitløk kombinerer sødme sammen med den unike røksmaken man får i en vedfyrt bakerovn. Den smelter rett og slett på tunga!

Slik gjør du

Først varmer du opp bakerovnen din til en optimal temperatur og lar den kjøle seg litt ned igjen til ca 230-250°C.

Bruk en stekepanne, bør være i støpejern egnet for bakerovn (som <a href=”https://bakerovner.no/produkt/stekepanne-i-stopejern”>denne</a>) og ta i smøret og la det smelte og småkoke inni ovnen. Når smøret har blitt gyldenbrun rør inn honningen, sitronsafta og de knuste hvitløksbitene. Rør rundt jevnlig for å sikre at alle smakene har blandet seg godt inn. I denne prosessen tar også sausen til seg en fin røyksmak fra ovnen.

Nå kan du helle vekk ca halve mengden av denne væsken og sette til side. Sett stekepanna på en stekeplate med resten av væsken. Plassér hver laksefilet med skinnsiden ned i stekepanna og stek i ca 5 minutter, eller inntil hver side blir gyllen.

Når laksen er ferdig, sett stekepanna med laksen og væska tilbake i bakerovnen og la den bake der i nye 6-7 minutter.

Når laksen er ferdigstekt kan du drysse over havsalt og servere med ferske grønnsaker. Nam!

Dette trenger du

  • 4 stk laksefileter
  • 4 ss smør
  • 4 ss honning
  • 1 ss sitronjuice
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • Havsalt
  • Sitronbåter

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]