Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for at du har reservelager med basilikum, tomater og mozzarella liggende. Disse nydelige sconesene er en fantastisk måte å få brukt disse ekstra-ingrediensene på en litt annen måte.
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for at du har reservelager med basilikum, tomater og mozzarella liggende. Disse nydelige sconesene er en fantastisk måte å få brukt disse ekstra-ingrediensene på en litt annen måte.
Slik gjør du
Varm opp ovnen til sin optimale temperatur og la den kjøle seg ned til omtrent 200°C som du så vedlikeholder.
Begynn med å legge tomatene i en stekebakk og drypp sjenerøst med smør over de. Krydre og bak de i den vedfyrte ovnen i ca 3-5 minutter (eller til tomatene åpner seg)
For å lage scones så blander du sammen hvetemel, bakepulver og salt før du så smuldrer inn smøret. Legg til 55g av osten, timian og oregano inn i blandingen. Tilslutt tilfører du skummet kulturmelk for å fullføre deigen.
Del deigen inn i 6 jevnstore baller og form de som scones. Putt hver scone mellom tomater og topp de med resten av osten. Bak dette i ovnen i ca 12-15 minutter eller til sconesene har en fin brun farge på toppen. Dryss over basilikumbladene og servér varmt. Nydelig!
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Remi Johansen er web-ansvarlig hos Bakerovner.no, men med et hjerte for BBQ-grill og utekjøkken. Han har vært med fra starten av butikken og vært med på hele utviklingen.
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt! [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]