Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for at du har reservelager med basilikum, tomater og mozzarella liggende. Disse nydelige sconesene er en fantastisk måte å få brukt disse ekstra-ingrediensene på en litt annen måte.
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for at du har reservelager med basilikum, tomater og mozzarella liggende. Disse nydelige sconesene er en fantastisk måte å få brukt disse ekstra-ingrediensene på en litt annen måte.
Slik gjør du
Varm opp ovnen til sin optimale temperatur og la den kjøle seg ned til omtrent 200°C som du så vedlikeholder.
Begynn med å legge tomatene i en stekebakk og drypp sjenerøst med smør over de. Krydre og bak de i den vedfyrte ovnen i ca 3-5 minutter (eller til tomatene åpner seg)
For å lage scones så blander du sammen hvetemel, bakepulver og salt før du så smuldrer inn smøret. Legg til 55g av osten, timian og oregano inn i blandingen. Tilslutt tilfører du skummet kulturmelk for å fullføre deigen.
Del deigen inn i 6 jevnstore baller og form de som scones. Putt hver scone mellom tomater og topp de med resten av osten. Bak dette i ovnen i ca 12-15 minutter eller til sconesene har en fin brun farge på toppen. Dryss over basilikumbladene og servér varmt. Nydelig!
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Remi Johansen er web-ansvarlig hos Bakerovner.no, men med et hjerte for BBQ-grill og utekjøkken. Han har vært med fra starten av butikken og vært med på hele utviklingen.
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna
Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna
Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]