Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for at du har reservelager med basilikum, tomater og mozzarella liggende. Disse nydelige sconesene er en fantastisk måte å få brukt disse ekstra-ingrediensene på en litt annen måte.

Slik gjør du

Varm opp ovnen til sin optimale temperatur og la den kjøle seg ned til omtrent 200°C som du så vedlikeholder.

Begynn med å legge tomatene i en stekebakk og drypp sjenerøst med smør over de. Krydre og bak de i den vedfyrte ovnen i ca 3-5 minutter (eller til tomatene åpner seg)

For å lage scones så blander du sammen hvetemel, bakepulver og salt før du så smuldrer inn smøret. Legg til 55g av osten, timian og oregano inn i blandingen. Tilslutt tilfører du skummet kulturmelk for å fullføre deigen.

Del deigen inn i 6 jevnstore baller og form de som scones. Putt hver scone mellom tomater og topp de med resten av osten. Bak dette i ovnen i ca 12-15 minutter eller til sconesene har en fin brun farge på toppen. Dryss over basilikumbladene og servér varmt. Nydelig!

 

Dette trenger du

  • 500g cherrytomater
  • 25g smør
  • 225g hvetemel
  • 2ts bakepulver
  • 1ts havsalt
  • 55g smør
  • 150ml skummet kulturmelk
  • 75g revet mozzarella
  • 4 kvister timian, fjernet blad
  • 1ts tørket oregano
  • 1 neve basilikumblader
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Cookies forbedrer din brukeropplevelse. Ved å fortsette på vår nettside, samtykker du til vår bruk av cookies.