Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir ribba grillet, røkt og bakt på samme tid. Resultatet blir den saftigste og mest smakfulle ribba du har smakt. Den indirekte varmen fra veggene i tandooren, kombinert med glødende kull i bunnen, gir en helt unik og spesiell karakter til ribba.
Slik gjør du
1. Fyr opp tandoor-ovnen godt, til innerveggene blir hvite. Det anbefales full åpning i nedre luftåpning og øverste hatt tatt av for maksimal trekk.
2. Mens ovnen fyres opp så forberedes ribba. Snitt ruter i svoren dypt nok til å komme til fettet. Gni ribba inn med en nøytral olje for å binde krydderet fast. Krydre godt på alle flater med The Missing Link Texas Barbecue Café. Fest kjøttkroken til ribba, pass på at den holder godt fast.
3. Når Tandoor-ovnen er klar så tar du dryppanna (varmeskjold) og henger over kullet, så senkes ribba inn og krokene hektes på en horisontal stang. Sett en temperatur-probe godt inn i kjøttet, men ikke treff bein.
4. Grovkutt grønnsakene, men potetene kan være hele hvis du foretrekker det. Når ribba har ca 30-40 min igjen av steketiden så henter du dryppanna/varmeskjoldet og har grønnsakene oppi, dryss over olje og krydre veldig godt med The Missing Link Veggie Shake og Maldon-salt. Sett på plass igjen dryppanna med
grønnsakene.
5. (Valgfritt:) Vi anbefaler å legge på en eikekubbe og lukke Tandoor-ovnen i 15-20 minutter, da kommer det mye røyk og du får mer røyksmak. Temperaturen i ovnen kan gå noe ned.
6. Få opp temperatur med å få liv i bålet. Høy temperatur nå gir sprø svor. Grill til du får kjernetemperatur på ca 74C.
Viktig: Ta maten ut og la hvile i alu.folie i ca 10-20 min i romtemperatur
Dette trenger du
Kjøtt:
- Tynnribbe
- Krydder, feks:
Grønnsaker:
- Mandelpoteter
- Løk
- Hvitløk
- Krydder, feks:
- The Missing Link Veggie Shake
- Maldon-salt
Er du interessert i våre vedfyrte Tandoor-ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]