Ribbe og poteter stekt i Tandoor

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir ribba grillet, røkt og bakt på samme tid. Resultatet blir den saftigste og mest smakfulle ribba du har smakt. Den indirekte varmen fra veggene i tandooren, kombinert med glødende kull i bunnen, gir en helt unik og spesiell karakter til ribba.

Slik gjør du

1. Fyr opp tandoor-ovnen godt, til innerveggene blir hvite. Det anbefales full åpning i nedre luftåpning og øverste hatt tatt av for maksimal trekk.

2. Mens ovnen fyres opp så forberedes ribba. Snitt ruter i svoren dypt nok til å komme til fettet. Gni ribba inn med en nøytral olje for å binde krydderet fast. Krydre godt på alle flater med The Missing Link Texas Barbecue Café. Fest kjøttkroken til ribba, pass på at den holder godt fast.

3. Når Tandoor-ovnen er klar så tar du dryppanna (varmeskjold) og henger over kullet, så senkes ribba inn og krokene hektes på en horisontal stang. Sett en temperatur-probe godt inn i kjøttet, men ikke treff bein.

4. Grovkutt grønnsakene, men potetene kan være hele hvis du foretrekker det. Når ribba har ca 30-40 min igjen av steketiden så henter du dryppanna/varmeskjoldet og har grønnsakene oppi, dryss over olje og krydre veldig godt med The Missing Link Veggie Shake og Maldon-salt. Sett på plass igjen dryppanna med
grønnsakene.

5. (Valgfritt:) Vi anbefaler å legge på en eikekubbe og lukke Tandoor-ovnen i 15-20 minutter, da kommer det mye røyk og du får mer røyksmak. Temperaturen i ovnen kan gå noe ned.

6. Få opp temperatur med å få liv i bålet. Høy temperatur nå gir sprø svor. Grill til du får kjernetemperatur på ca 74C.

Viktig: Ta maten ut og la hvile i alu.folie i ca 10-20 min i romtemperatur

Dette trenger du

Kjøtt:

Grønnsaker:

Er du interessert i våre vedfyrte Tandoor-ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna

Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Eltefritt glutenfritt brød

Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *