Sfincione bruker mye olje – det er i hovedsak stekt ved bunnen – som gir en god, rik smak til pizzaen. Tradisjonelt inneholder den ansjos og løk, men denne forenklede versjonen er en fin måte å komme i gang med siciliansk pizza.
Slik gjør du
Fyr opp bakerovnen og la den jevne seg ut til 220-250°C.
For å lage deigen, legg mel og salt i en mikser, løs gjæren i vannet og tilsett oljen til vann- og gjærblandingen. Tilsett væsken gradvis til mikseren og bland i 8-10 minutter.
Putt deigen i en stor beholder og dekk til med plastfilm. La den ligge å heve i ca 1-1.5 time i et lunket rom.
Når den er ferdig så kan du smøre et (ca) 40 x 30 cm brett med en god olivenolje og fyller formen med deigen, ikke vær redd om den ikke slår helt på kantene rundt hele formen. Løft forsiktig på deigen og legg litt mer olje under. Dekk forsiktig med plastfilm og la det ligge i et lunket rom i ytterligere 45 minutter.
Når deigen er ferdighevet så kan du forsiktig rive opp mozzarellaen over toppen av Sfincione og strø over med basilikumbladene.
Bland tomatene grovt med en god klype salt og legg dem forsiktig over toppen av osten og basilikum.
Bland brødsmuler med rosmarin og hvitløk og dryss over toppen av tomatsausen.
Forsiktig løft opp kanten av pizzaen for å dobbeltsjekke at du har rikelig med olje i bunnen av pannen. Det skal nesten renne over kantene! – og skyv brettet inn i ovnen i 20-30 minutter avhengig av ovnstemperaturen.
For å sjekke om den er ferdig så kan du løfte forsiktig kanten av pizza opp og se om kanten er sprø og gylden. Så snart pizzaen er ferdig så kan du sette den til å hvile i minst 20 minutter før du serverer.
Dette trenger du
For deigen:
- 1 kg hvetemel
- 640 ml vann
- 20 g fersk gjær
- 30 g havsalt
- 90 ml olivenolje (pluss ekstra for steking)
For topping:
- 400g skrelte tomater av god kvalitet
- 2 Mozzarella-baller
- Håndfull basilikumblader
- 60g brødsmuler
- 2 hvitløksfedd
- 2 rosmarinkvister
Trenger du stekebrett som passer ypperlig til siciliansk pizza? Trykk her!
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
15 x 10 cm brett? 1kg mel?
Her hadde det visst sneket seg inn litt skrivefeil. Dette er nå rettet. Takk!