Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som du garantert kommer til å elske! Husk å ta vare på rester til lunsjen neste dag.
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som du garantert kommer til å elske! Husk å ta vare på rester til lunsjen neste dag.
Slik gjør du
Først så fyrer du opp bakerovnen til optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til ca 180-190°C.
Bland sammen salt, pepper, paprika, hvitløkspulver og muskat sammen i en bolle. Bruk kjøkkenpapir (gjerne en som ikke loer) til å tørke kyllinglårene og vend de i kryddermiksen. La kyllingkjøttet hvile i romtemperatur i ca 15 minutter.
Varm opp 1-2 ts olivenolje i en stekepanne av støpejern på komfyren. Brun kyllinglårene på begge sider i den varme oljen. Når de har blitt brune så tar du ut kyllingen setter det til sides.
Skru ned temperaturen og hell oppi vin i stekepanna, kok dette ned slik at det har redusert og legg til kyllingkraften. Få opp et småkok og legg til limejuice og hvitløk.
Legg kyllingen tilbake i stekepanna og vend inn koriander. Få opp et kok og la det koke i ca 5 minutter.
Dekk til stekepanna med noe aluminiumsfolie og sett den inn i bakerovnen inntil kyllingen har blitt stekt helt igjennom. Da tar du den ut av bakerovnen og lar kyllingen hvile i 5 minutter før servering.
Servér kyllinglårene med et ekstra dryss av koriander og luftig ris! Deilig!
Dette trenger du
- 8 kyllinglår
- 6 hvitløksfedd
- 2-3 dl tørr hvitvin
- Presset saft fra 2 lime
- 5 dl kyllingbuljong
- En neve koriander, kuttet
- Olivenolje
- 1 ss salt
- 1 ts hot paprika
- 1 ts svart pepper
- 1 ss hvitløkspulver
- ½ ts muskatpulver
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.