Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!

Del 3: Hovedtrekk og steketeknikker

Det er mange steketeknikker du kan bruke i vedfyrte pizzaovner. Imidlertid er det mange typer pizzaovner, og alle er ikke like godt egnet for alle forskjellige steketeknikker.

Hovedtrekk for de forskjellige typene vedfyrte pizzaovner

Som du sikkert har lagt merke til så er det sammenhenger i tabellen, for eksempel:

  • Steinovner av murverk har stor termisk masse og meget høy temperaturstabilitet. De kan også nå veldig høye temperaturer og derfor er det mye akkumulert varme i veggene. De kan derfor steke mat lenge etter at bålet er slukket. Stor termisk masse krever imidlertid lang tid for å varme opp (gjerne 1,5 – 3 timer).
  • Modulbaserte og ferdigbygde steinovner har lavere termisk masse enn steinovn av murverk. Dette fører da til at oppvarmingstiden blir kortere (gjerne 1 – 1,5 timer).
  • Portable ovner har den korteste oppvarmingstiden (20-30 min), men de når heller ikke de ekstreme temperaturer. Mens den beholdte varmen er mye lavere, er de mer energieffektive.

Hvis du planlegger å bruke bakerovnen din til å steke pizza eller grille vil ovner med mindre termisk masse være et bedre valg. Denne typen pizzaovner passer også til andre mattyper med kort tilberedningstid. De varmes opp raskere og vdforbruket kommer til å være lavere i forhold til en steinovn med stor termisk masse.

Men hvis du vil bruke bakerovnen din også til matlaging med lavere temperaturer og lang steketid så trenger du stor termisk masse (tykkere vegger). Ferdigbygde eller modulbaserte steinovner blir fort det riktige valget for deg da det er godt balansert mellom oppvarmingstid og akkumulering av varme.

Lang tilberedning på lav varme er imidlertid også mulig i portable ovner med dobbeltkammer. De kan å opprettholde den lave temperaturen i lang tid veldig bra.

Steketeknikker og temperatur i vedfyrt pizzaovn

Det er mange forskjellige steketeknikker og vel så mange forskjellige typer pizzaovner, og alle er ikke like godt egnet for de forskjellige steketeknikkene.

I tabellen nedenfor finner du de mest populære steketeknikkene med tilstrekkelig steketemperatur og passende ovnstyper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.