kaffekvern

Slik kverner du riktig

For riktig smak skal du kverne etter bryggemetode. Dersom du velger feil grovhet på kaffen vil du ende opp enten med en over eller under-ekstraktet kaffe som smaker surt eller bittert.

For riktig smak skal du kverne etter bryggemetode. Dersom du velger feil grovhet på kaffen vil du ende opp enten med en over eller under-ekstraktet kaffe som smaker surt eller bittert. Følg skjema under for riktig kverning.

Kverningsgrader og bryggemetoder

Ekstra Grov: Cold Brew Kaffe
Grov: Presskanne, Kaffe Cupping
Medium-Grov: Kaffebrygger med Chemex filter
Medium: Pourover V60, Filter kaffemaskin, Siphon Kaffebrygger, Aeropress (3+ min bryggetid)
Medium-fin: Pourover V60, Aeropress (2-3 min bryggetid)
Fin: Espresso (20-30 sek), Aeropress (1 min bryggetid)
Ekstra Fin: Turkish coffee

Smaker kaffen surt eller bittert gjør følgende

Hvis smaken er sur så trenger du lengre traktetid, lavere vanntemperatur og finere kverningsgrad.

Hvis smaken er bitter så trenger du mindre traktetid, varmere vanntemperatur og grovere kverningsgrad.

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Eltefritt glutenfritt brød

Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *