For riktig smak skal du kverne etter bryggemetode. Dersom du velger feil grovhet på kaffen vil du ende opp enten med en over eller under-ekstraktet kaffe som smaker surt eller bittert.
For riktig smak skal du kverne etter bryggemetode. Dersom du velger feil grovhet på kaffen vil du ende opp enten med en over eller under-ekstraktet kaffe som smaker surt eller bittert. Følg skjema under for riktig kverning.
Kverningsgrader og bryggemetoder
Ekstra Grov: Cold Brew Kaffe
Grov: Presskanne, Kaffe Cupping
Medium-Grov: Kaffebrygger med Chemex filter
Medium: Pourover V60, Filter kaffemaskin, Siphon Kaffebrygger, Aeropress (3+ min bryggetid)
Medium-fin: Pourover V60, Aeropress (2-3 min bryggetid)
Fin: Espresso (20-30 sek), Aeropress (1 min bryggetid)
Ekstra Fin: Turkish coffee
Smaker kaffen surt eller bittert gjør følgende
Hvis smaken er sur så trenger du lengre traktetid, lavere vanntemperatur og finere kverningsgrad.
Hvis smaken er bitter så trenger du mindre traktetid, varmere vanntemperatur og grovere kverningsgrad.
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna
Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna
Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]
Eltefritt glutenfritt brød
Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]