Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!
kaffekvern

Slik kverner du riktig

For riktig smak skal du kverne etter bryggemetode. Dersom du velger feil grovhet på kaffen vil du ende opp enten med en over eller under-ekstraktet kaffe som smaker surt eller bittert.

For riktig smak skal du kverne etter bryggemetode. Dersom du velger feil grovhet på kaffen vil du ende opp enten med en over eller under-ekstraktet kaffe som smaker surt eller bittert. Følg skjema under for riktig kverning.

Kverningsgrader og bryggemetoder

Ekstra Grov: Cold Brew Kaffe
Grov: Presskanne, Kaffe Cupping
Medium-Grov: Kaffebrygger med Chemex filter
Medium: Pourover V60, Filter kaffemaskin, Siphon Kaffebrygger, Aeropress (3+ min bryggetid)
Medium-fin: Pourover V60, Aeropress (2-3 min bryggetid)
Fin: Espresso (20-30 sek), Aeropress (1 min bryggetid)
Ekstra Fin: Turkish coffee

Smaker kaffen surt eller bittert gjør følgende

Hvis smaken er sur så trenger du lengre traktetid, lavere vanntemperatur og finere kverningsgrad.

Hvis smaken er bitter så trenger du mindre traktetid, varmere vanntemperatur og grovere kverningsgrad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.