For riktig smak skal du kverne etter bryggemetode. Dersom du velger feil grovhet på kaffen vil du ende opp enten med en over eller under-ekstraktet kaffe som smaker surt eller bittert.
For riktig smak skal du kverne etter bryggemetode. Dersom du velger feil grovhet på kaffen vil du ende opp enten med en over eller under-ekstraktet kaffe som smaker surt eller bittert. Følg skjema under for riktig kverning.
Kverningsgrader og bryggemetoder
Ekstra Grov: Cold Brew Kaffe
Grov: Presskanne, Kaffe Cupping
Medium-Grov: Kaffebrygger med Chemex filter
Medium: Pourover V60, Filter kaffemaskin, Siphon Kaffebrygger, Aeropress (3+ min bryggetid)
Medium-fin: Pourover V60, Aeropress (2-3 min bryggetid)
Fin: Espresso (20-30 sek), Aeropress (1 min bryggetid)
Ekstra Fin: Turkish coffee
Smaker kaffen surt eller bittert gjør følgende
Hvis smaken er sur så trenger du lengre traktetid, lavere vanntemperatur og finere kverningsgrad.
Hvis smaken er bitter så trenger du mindre traktetid, varmere vanntemperatur og grovere kverningsgrad.
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]