Vi har flyttet til ny og rask server, men dessverre har det kommet med noe rusk i lagersaldo og priser. Vi jobber med å rette dette.

Steinovnsbakt lammelår

Slik gjør du Først varmer du opp bakerovnen til  optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til steketemperatur på ca 250°C. Legg lammelårene flatt på en arbeidsbenk med utsiden av beinet ned. Ta en god kniv og lag noen snitt i lammelåret der du  dytter inn litt hvitløk i hvert snitt. Krydre lett med […]

Slik gjør du

Først varmer du opp bakerovnen til  optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til steketemperatur på ca 250°C.

Legg lammelårene flatt på en arbeidsbenk med utsiden av beinet ned. Ta en god kniv og lag noen snitt i lammelåret der du  dytter inn litt hvitløk i hvert snitt. Krydre lett med salt og pepper.

I en  bolle mikser du gressløk, mynte, rosmarin, timian, oregano, hakket hvitløk og 3 spiseskjeer  olivenolje.

Spre denne urtemiksen over lammelåret , putt så lammelåret i en grillpanne i støpejern (f.eks. denne) og børst/smør på resten av oljen på lammelåret og avslutt med lett krydring av salt og pepper.

Plassér grillpannen inn i ovnen og la den steke der i 1.5 – 2 timer. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før servering.

Dette trenger du

  • 2 lammelår
  • 2 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 ss hakket fersk gressløk
  • 2 ss hakket fersk mynte
  • ½ ts hakket fersk rosmarin
  • ½ ts hakket fersk timian
  • ½ ts hakket fersk oregano
  • 4 ss extra-virgin olivenolje (f.eks. denne)
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.