Vi har flyttet til ny og rask server, men dessverre har det kommet med noe rusk i lagersaldo og priser. Vi jobber med å rette dette.

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike – og med denne oppskriften får du mest ut av de.

Rødbeter er friske og smaksrike – og med denne oppskriften får du mest ut av de.

Slik gjør du

En bakerovn har utallige, omtrent ubegrensede  muligheter, som denne godbiten her:

Start med å fyre opp ovnen til en optimal temperatur og la den kjøle seg ned til en god steketemperatur (rundt 200°C).

Plassér rødbeten(e) i folie med knust hvitløk og rosmarin. Lukk så igjen (“wrap”) tett.

Legg inn i bakerovnen og stek i ca 1 time før den kjøles ned. Dette kan fint gjøres en dag eller to i forkant.

Skrell den nedkjølte rødbeten og kutt den i kuber på ca 2cm. Kjør dette i en blender (eller lignende), men pass på at du beholder litt klumper da du ikke ønsker en myk puré.

Bland sammen melk, vann og tørrgjær i en mugge eller bolle og la den stå i ca 10 minutter.

Bland sammen grovt mel, sukker og salt i en miksebolle, bland så inn det våte, melk og vann og kna dette sammen i ca 6 minutter.

La deigen stå i miksebollen, tildekket av en tørr klut, i ca 20 minutter. Etter at den har hvilt, mikser du sammen deigen en gang til i ca 4 minutter før du fordeler deigen i 2 stekeformer. La den få sin siste heving på ca 30 minutter.

Sett inn i bakerovnen og stek i ca 30 minutter.La den avkjøle seg på rist i minst 15 minutter før du skjærer den opp.

Bon apetite!

Dette trenger du

  • 1 stor, eller 2 små rødbeter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kvast rosmarin
  • 100ml melk
  • 200ml vann
  • 10g tørrgjær
  • 620g grovt mel
  • 10g finkornet sukker
  • 5g salt