Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske smakene fra en helstekt kylling, men uten at det skal så lang tid. Vi elsker alle urtesmakene som komplimenterer kyllingen!
Slik gjør du
Først varmer du opp din vedfyrte ovn til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til rundt 180-190°C.
Deretter bruker du en fjærkre-saks til å kutte langs begge sidene av kyllingens bakben og fjerner den. Vri kyllingbrystsiden opp og trykk ned på brystbenet for å flate ut kyllingen noe.
Gni så inn olivenolje, oregano, rosmarin og timian på hele kyllingen og vær sjenerøs med salt og pepper.
Overfør kyllingen til en stekebakk med skinnsiden opp og plassér hvitløksfedd under den. Putt stekebakken inn i bakerovnen din i ca 30-40 minutter til skinnet er brunt og blir sprøtt.
Til slutt tar du ut stekebakken fra bakerovnen, lar kyllingen kjøle seg ned, skjære i fine stykker og servér gjerne med en frisk salat og stekte eller kokte poteter. Dette er velsmakende og sunt!
Dette trenger du
- En hel kylling
- 1 ss olivenolje
- 1 ss hakket oregano
- 1 ss hakket timian
- 2 ss hakket rosmarin
- 4 hvitløksfedd
- Salt og pepper
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Vin til pizza – Pizzameny som imponerer
Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]