Vi har flyttet til ny og rask server, men dessverre har det kommet med noe rusk i lagersaldo og priser. Vi jobber med å rette dette.

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir ikke bare en god tekstur, men gir brødet det lille ekstra, vi garanterer at de blir borte før du vet ordet av det!

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir ikke bare en god tekstur, men gir brødet det lille ekstra, vi garanterer at de blir borte før du vet ordet av det!

Slik gjør du

Først varmer du opp bakerovnen til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til 160-180°C.

Bland sammen mel, salt, sukker og gjær i en stor bolle. Bland dette godt sammen før du  legger i oliven.

Lag så en grop eller brønn i tørrblandingen og hell i vannet og oljen. Bruk en gaffel til å blande sammen til det blir klebrig. Velt deigen over på en meloverstrødd kjøkkenbenk og kna inn deigen. Legg deretter deigen tilbake i bollen, dekk den med et lite håndkle, og la den stå i 45-60 minutter på et lunt sted for å heve.

Når deigen er ferdighevet så deler du den i åtte mindre kuler. Smør hver deigkule med litt ekstra olje, legg de på et stekebrett og stek i bakerovnen i ca 7-10 minutter, til de er gyldenbrune.

Serveres varm med smør ved siden av! Nydelig!

Dette trenger du

  • 250g hvitt brødmel
  • 1 ts salt
  • ½ ts sukker
  • 1 ts hurtigvirkende tørrgjær
  • 150 ml lunket vann
  • 1 ss olivenolje, pluss litt ekstra for smøring
  • Håndfull svarte oliven, grovhakkede
  • Et par rosmarin-kvaster

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.