Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk og lun kjerne.

Slik gjør du

Fyr opp ovnen til optimal temperatur, hold så temperaturen på 220-260°C. Det finnes ingen riktig eller gal temperatur, potetene vil bli deilige, lette og crispy uansett temperatur mellom 220 og 260°C (ikke gå høyere enn 260°C).

Skrell  potetene og legg de i en panne. Fyll opp pannen med kaldt vann og krydre til med bordsalt. Varm opp til vannet koker for så å redusere varmen noe, la potetene trekke i ca 15 minutter eller inntil potetene begynner såvidt å smuldre, ikke for mye, siden du ønsker grove og røffe ytterkanter rundt potetene.

Tørk potetene i et dørslag og rist de kraftig så de får en grov og røff ytterkant – det er disse grove ytterkantene som gjør potetene crispy mens de steker.

Sett potetene til nedkjøling gjerne ute for rask nedkjøling i ca 25 min – dette hjelper også på for å få potetene crispy og fine!

Deretter varmer du opp ande- eller gåsefettet (kan også benytte extra virgin olivenolje) i et stekebrett i bakerovnen med døra lukket.

Når fettet begynner å avgi røyk legges potetene forsiktig(!) oppi stekebrettet, Dryss over maldon salt og rist forsiktig på brettet så potetene blir jevnt dekket med salt og fett. (Tips: Skvis potetene noe ned så de blir litt “flate” og får mer kontaktflate med brettet). Sett så inn stekebrettet inn i ovnen i nye 30 minutter. Voila! Verdens beste vedfyrte stekte poteter!

Dette trenger du

  • 1 kg mandelpoteter
  • 2 ts bordsalt
  • 3 ts and- eller gjessfett
  • 1.5 ts Maldon havsalt

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]