Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk og lun kjerne.
Slik gjør du
Fyr opp ovnen til optimal temperatur, hold så temperaturen på 220-260°C. Det finnes ingen riktig eller gal temperatur, potetene vil bli deilige, lette og crispy uansett temperatur mellom 220 og 260°C (ikke gå høyere enn 260°C).
Skrell potetene og legg de i en panne. Fyll opp pannen med kaldt vann og krydre til med bordsalt. Varm opp til vannet koker for så å redusere varmen noe, la potetene trekke i ca 15 minutter eller inntil potetene begynner såvidt å smuldre, ikke for mye, siden du ønsker grove og røffe ytterkanter rundt potetene.
Tørk potetene i et dørslag og rist de kraftig så de får en grov og røff ytterkant – det er disse grove ytterkantene som gjør potetene crispy mens de steker.
Sett potetene til nedkjøling gjerne ute for rask nedkjøling i ca 25 min – dette hjelper også på for å få potetene crispy og fine!
Deretter varmer du opp ande- eller gåsefettet (kan også benytte extra virgin olivenolje) i et stekebrett i bakerovnen med døra lukket.
Når fettet begynner å avgi røyk legges potetene forsiktig(!) oppi stekebrettet, Dryss over maldon salt og rist forsiktig på brettet så potetene blir jevnt dekket med salt og fett. (Tips: Skvis potetene noe ned så de blir litt “flate” og får mer kontaktflate med brettet). Sett så inn stekebrettet inn i ovnen i nye 30 minutter. Voila! Verdens beste vedfyrte stekte poteter!
Dette trenger du
- 1 kg mandelpoteter
- 2 ts bordsalt
- 3 ts and- eller gjessfett
- 1.5 ts Maldon havsalt
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Ciabatta
Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]
Eltefritt glutenfritt brød
Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna
Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel
Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna
Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]