Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk og lun kjerne.

Slik gjør du

Fyr opp ovnen til optimal temperatur, hold så temperaturen på 220-260°C. Det finnes ingen riktig eller gal temperatur, potetene vil bli deilige, lette og crispy uansett temperatur mellom 220 og 260°C (ikke gå høyere enn 260°C).

Skrell  potetene og legg de i en panne. Fyll opp pannen med kaldt vann og krydre til med bordsalt. Varm opp til vannet koker for så å redusere varmen noe, la potetene trekke i ca 15 minutter eller inntil potetene begynner såvidt å smuldre, ikke for mye, siden du ønsker grove og røffe ytterkanter rundt potetene.

Tørk potetene i et dørslag og rist de kraftig så de får en grov og røff ytterkant – det er disse grove ytterkantene som gjør potetene crispy mens de steker.

Sett potetene til nedkjøling gjerne ute for rask nedkjøling i ca 25 min – dette hjelper også på for å få potetene crispy og fine!

Deretter varmer du opp ande- eller gåsefettet (kan også benytte extra virgin olivenolje) i et stekebrett i bakerovnen med døra lukket.

Når fettet begynner å avgi røyk legges potetene forsiktig(!) oppi stekebrettet, Dryss over maldon salt og rist forsiktig på brettet så potetene blir jevnt dekket med salt og fett. (Tips: Skvis potetene noe ned så de blir litt “flate” og får mer kontaktflate med brettet). Sett så inn stekebrettet inn i ovnen i nye 30 minutter. Voila! Verdens beste vedfyrte stekte poteter!

Dette trenger du

  • 1 kg mandelpoteter
  • 2 ts bordsalt
  • 3 ts and- eller gjessfett
  • 1.5 ts Maldon havsalt

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]