Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk og lun kjerne.
Slik gjør du
Fyr opp ovnen til optimal temperatur, hold så temperaturen på 220-260°C. Det finnes ingen riktig eller gal temperatur, potetene vil bli deilige, lette og crispy uansett temperatur mellom 220 og 260°C (ikke gå høyere enn 260°C).
Skrell potetene og legg de i en panne. Fyll opp pannen med kaldt vann og krydre til med bordsalt. Varm opp til vannet koker for så å redusere varmen noe, la potetene trekke i ca 15 minutter eller inntil potetene begynner såvidt å smuldre, ikke for mye, siden du ønsker grove og røffe ytterkanter rundt potetene.
Tørk potetene i et dørslag og rist de kraftig så de får en grov og røff ytterkant – det er disse grove ytterkantene som gjør potetene crispy mens de steker.
Sett potetene til nedkjøling gjerne ute for rask nedkjøling i ca 25 min – dette hjelper også på for å få potetene crispy og fine!
Deretter varmer du opp ande- eller gåsefettet (kan også benytte extra virgin olivenolje) i et stekebrett i bakerovnen med døra lukket.
Når fettet begynner å avgi røyk legges potetene forsiktig(!) oppi stekebrettet, Dryss over maldon salt og rist forsiktig på brettet så potetene blir jevnt dekket med salt og fett. (Tips: Skvis potetene noe ned så de blir litt “flate” og får mer kontaktflate med brettet). Sett så inn stekebrettet inn i ovnen i nye 30 minutter. Voila! Verdens beste vedfyrte stekte poteter!
Dette trenger du
- 1 kg mandelpoteter
- 2 ts bordsalt
- 3 ts and- eller gjessfett
- 1.5 ts Maldon havsalt
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]