Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som du garantert kommer til å elske! Husk å ta vare på rester til lunsjen neste dag.

Slik gjør du

Først så fyrer du opp bakerovnen til optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til ca 180-190°C.

Bland sammen salt, pepper, paprika, hvitløkspulver og muskat sammen i en bolle. Bruk kjøkkenpapir (gjerne en som ikke loer) til å tørke kyllinglårene og vend de i kryddermiksen. La kyllingkjøttet hvile i romtemperatur i ca 15 minutter.

Varm opp 1-2 ts olivenolje i en stekepanne av støpejern på komfyren. Brun kyllinglårene på begge sider i den varme oljen. Når de har blitt brune så tar du ut kyllingen setter det til sides.

Skru ned temperaturen og hell oppi vin i stekepanna, kok dette ned slik at det har redusert og legg til kyllingkraften. Få opp et småkok og legg til limejuice og hvitløk.

Legg kyllingen tilbake i stekepanna og vend inn koriander. Få opp et kok og la det koke i ca 5 minutter.

Dekk til stekepanna med noe aluminiumsfolie og sett den inn i bakerovnen inntil kyllingen har blitt stekt helt igjennom. Da tar du den ut av bakerovnen og lar kyllingen hvile i 5 minutter før servering.

Servér kyllinglårene med et ekstra dryss av koriander og luftig ris! Deilig!

Dette trenger du

  • 8 kyllinglår
  • 6 hvitløksfedd
  • 2-3 dl tørr hvitvin
  • Presset saft fra 2 lime
  • 5 dl kyllingbuljong
  • En neve koriander, kuttet
  • Olivenolje
  • 1 ss salt
  • 1 ts hot paprika
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ss hvitløkspulver
  • ½ ts muskatpulver

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt! [...]

Cookies forbedrer din brukeropplevelse. Ved å fortsette på vår nettside, samtykker du til vår bruk av cookies.