Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som du garantert kommer til å elske! Husk å ta vare på rester til lunsjen neste dag.
Slik gjør du
Først så fyrer du opp bakerovnen til optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til ca 180-190°C.
Bland sammen salt, pepper, paprika, hvitløkspulver og muskat sammen i en bolle. Bruk kjøkkenpapir (gjerne en som ikke loer) til å tørke kyllinglårene og vend de i kryddermiksen. La kyllingkjøttet hvile i romtemperatur i ca 15 minutter.
Varm opp 1-2 ts olivenolje i en stekepanne av støpejern på komfyren. Brun kyllinglårene på begge sider i den varme oljen. Når de har blitt brune så tar du ut kyllingen setter det til sides.
Skru ned temperaturen og hell oppi vin i stekepanna, kok dette ned slik at det har redusert og legg til kyllingkraften. Få opp et småkok og legg til limejuice og hvitløk.
Legg kyllingen tilbake i stekepanna og vend inn koriander. Få opp et kok og la det koke i ca 5 minutter.
Dekk til stekepanna med noe aluminiumsfolie og sett den inn i bakerovnen inntil kyllingen har blitt stekt helt igjennom. Da tar du den ut av bakerovnen og lar kyllingen hvile i 5 minutter før servering.
Servér kyllinglårene med et ekstra dryss av koriander og luftig ris! Deilig!
Dette trenger du
- 8 kyllinglår
- 6 hvitløksfedd
- 2-3 dl tørr hvitvin
- Presset saft fra 2 lime
- 5 dl kyllingbuljong
- En neve koriander, kuttet
- Olivenolje
- 1 ss salt
- 1 ts hot paprika
- 1 ts svart pepper
- 1 ss hvitløkspulver
- ½ ts muskatpulver
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Surdeigsbrød
Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Eltefritt glutenfritt brød
Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]