Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som du garantert kommer til å elske! Husk å ta vare på rester til lunsjen neste dag.

Slik gjør du

Først så fyrer du opp bakerovnen til optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til ca 180-190°C.

Bland sammen salt, pepper, paprika, hvitløkspulver og muskat sammen i en bolle. Bruk kjøkkenpapir (gjerne en som ikke loer) til å tørke kyllinglårene og vend de i kryddermiksen. La kyllingkjøttet hvile i romtemperatur i ca 15 minutter.

Varm opp 1-2 ts olivenolje i en stekepanne av støpejern på komfyren. Brun kyllinglårene på begge sider i den varme oljen. Når de har blitt brune så tar du ut kyllingen setter det til sides.

Skru ned temperaturen og hell oppi vin i stekepanna, kok dette ned slik at det har redusert og legg til kyllingkraften. Få opp et småkok og legg til limejuice og hvitløk.

Legg kyllingen tilbake i stekepanna og vend inn koriander. Få opp et kok og la det koke i ca 5 minutter.

Dekk til stekepanna med noe aluminiumsfolie og sett den inn i bakerovnen inntil kyllingen har blitt stekt helt igjennom. Da tar du den ut av bakerovnen og lar kyllingen hvile i 5 minutter før servering.

Servér kyllinglårene med et ekstra dryss av koriander og luftig ris! Deilig!

Dette trenger du

  • 8 kyllinglår
  • 6 hvitløksfedd
  • 2-3 dl tørr hvitvin
  • Presset saft fra 2 lime
  • 5 dl kyllingbuljong
  • En neve koriander, kuttet
  • Olivenolje
  • 1 ss salt
  • 1 ts hot paprika
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ss hvitløkspulver
  • ½ ts muskatpulver

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.