Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som du garantert kommer til å elske! Husk å ta vare på rester til lunsjen neste dag.

Slik gjør du

Først så fyrer du opp bakerovnen til optimal temperatur og lar den kjøle seg ned til ca 180-190°C.

Bland sammen salt, pepper, paprika, hvitløkspulver og muskat sammen i en bolle. Bruk kjøkkenpapir (gjerne en som ikke loer) til å tørke kyllinglårene og vend de i kryddermiksen. La kyllingkjøttet hvile i romtemperatur i ca 15 minutter.

Varm opp 1-2 ts olivenolje i en stekepanne av støpejern på komfyren. Brun kyllinglårene på begge sider i den varme oljen. Når de har blitt brune så tar du ut kyllingen setter det til sides.

Skru ned temperaturen og hell oppi vin i stekepanna, kok dette ned slik at det har redusert og legg til kyllingkraften. Få opp et småkok og legg til limejuice og hvitløk.

Legg kyllingen tilbake i stekepanna og vend inn koriander. Få opp et kok og la det koke i ca 5 minutter.

Dekk til stekepanna med noe aluminiumsfolie og sett den inn i bakerovnen inntil kyllingen har blitt stekt helt igjennom. Da tar du den ut av bakerovnen og lar kyllingen hvile i 5 minutter før servering.

Servér kyllinglårene med et ekstra dryss av koriander og luftig ris! Deilig!

Dette trenger du

  • 8 kyllinglår
  • 6 hvitløksfedd
  • 2-3 dl tørr hvitvin
  • Presset saft fra 2 lime
  • 5 dl kyllingbuljong
  • En neve koriander, kuttet
  • Olivenolje
  • 1 ss salt
  • 1 ts hot paprika
  • 1 ts svart pepper
  • 1 ss hvitløkspulver
  • ½ ts muskatpulver

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!