Vedfyrt Sfincione siciliansk pizza

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje – det er i hovedsak stekt ved bunnen – som gir en god, rik smak til pizzaen. Tradisjonelt inneholder den ansjos og løk, men denne forenklede versjonen er en fin måte å komme i gang med siciliansk pizza.

Slik gjør du

Fyr opp bakerovnen og la den jevne seg ut til 220-250°C.

For å lage deigen, legg mel og salt i en mikser, løs gjæren i vannet og tilsett oljen til vann- og gjærblandingen. Tilsett væsken gradvis til mikseren og bland i 8-10 minutter.

Putt deigen i en stor beholder og dekk til med plastfilm. La den ligge å heve i ca 1-1.5 time i et lunket rom.

Når den er ferdig så kan du smøre et (ca) 40 x 30 cm brett med en god olivenolje og fyller formen med deigen, ikke vær redd om den ikke slår helt på kantene rundt  hele formen. Løft forsiktig på deigen og legg litt mer olje under. Dekk forsiktig med plastfilm og la det ligge i et lunket rom i ytterligere 45 minutter.

Når deigen er ferdighevet så kan du forsiktig rive opp mozzarellaen over toppen av Sfincione og strø over med basilikumbladene.

Bland tomatene grovt med en god klype salt og legg dem forsiktig over toppen av osten og basilikum.

Bland brødsmuler med rosmarin og hvitløk og dryss over toppen av tomatsausen.

Forsiktig løft opp kanten av pizzaen for å dobbeltsjekke at du har rikelig med olje i bunnen av pannen. Det skal nesten renne over kantene! – og skyv brettet inn i ovnen i 20-30 minutter avhengig av ovnstemperaturen.

For å sjekke om den er ferdig så kan du løfte forsiktig kanten av pizza opp og se om kanten er sprø og gylden. Så snart pizzaen er ferdig så kan du sette den til å hvile i minst 20 minutter før du serverer.

Dette trenger du

For deigen:

  • 1 kg hvetemel
  • 640 ml vann
  • 20 g fersk gjær
  • 30 g havsalt
  • 90 ml olivenolje (pluss ekstra for steking)

For topping:

  • 400g skrelte tomater av god kvalitet
  • 2 Mozzarella-baller
  • Håndfull basilikumblader
  • 60g brødsmuler
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 rosmarinkvister

Trenger du stekebrett som passer ypperlig til siciliansk pizza? Trykk her!

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *