Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske smakene fra en helstekt kylling, men uten at det skal så lang tid. Vi elsker alle urtesmakene som komplimenterer kyllingen!
Slik gjør du
Først varmer du opp din vedfyrte ovn til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til rundt 180-190°C.
Deretter bruker du en fjærkre-saks til å kutte langs begge sidene av kyllingens bakben og fjerner den. Vri kyllingbrystsiden opp og trykk ned på brystbenet for å flate ut kyllingen noe.
Gni så inn olivenolje, oregano, rosmarin og timian på hele kyllingen og vær sjenerøs med salt og pepper.
Overfør kyllingen til en stekebakk med skinnsiden opp og plassér hvitløksfedd under den. Putt stekebakken inn i bakerovnen din i ca 30-40 minutter til skinnet er brunt og blir sprøtt.
Til slutt tar du ut stekebakken fra bakerovnen, lar kyllingen kjøle seg ned, skjære i fine stykker og servér gjerne med en frisk salat og stekte eller kokte poteter. Dette er velsmakende og sunt!
Dette trenger du
- En hel kylling
- 1 ss olivenolje
- 1 ss hakket oregano
- 1 ss hakket timian
- 2 ss hakket rosmarin
- 4 hvitløksfedd
- Salt og pepper
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt! [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]