Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske smakene fra en helstekt kylling, men uten at det skal så lang tid. Vi elsker alle urtesmakene som komplimenterer kyllingen!
Slik gjør du
Først varmer du opp din vedfyrte ovn til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til rundt 180-190°C.
Deretter bruker du en fjærkre-saks til å kutte langs begge sidene av kyllingens bakben og fjerner den. Vri kyllingbrystsiden opp og trykk ned på brystbenet for å flate ut kyllingen noe.
Gni så inn olivenolje, oregano, rosmarin og timian på hele kyllingen og vær sjenerøs med salt og pepper.
Overfør kyllingen til en stekebakk med skinnsiden opp og plassér hvitløksfedd under den. Putt stekebakken inn i bakerovnen din i ca 30-40 minutter til skinnet er brunt og blir sprøtt.
Til slutt tar du ut stekebakken fra bakerovnen, lar kyllingen kjøle seg ned, skjære i fine stykker og servér gjerne med en frisk salat og stekte eller kokte poteter. Dette er velsmakende og sunt!
Dette trenger du
- En hel kylling
- 1 ss olivenolje
- 1 ss hakket oregano
- 1 ss hakket timian
- 2 ss hakket rosmarin
- 4 hvitløksfedd
- Salt og pepper
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna
Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]
Surdeigsbrød
Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Ciabatta
Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]