Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske smakene fra en helstekt kylling, men uten at det skal så lang tid. Vi elsker alle urtesmakene som komplimenterer kyllingen!

Slik gjør du

Først varmer du opp din vedfyrte ovn til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til rundt 180-190°C.

Deretter bruker du en fjærkre-saks til å kutte langs begge sidene av kyllingens bakben og fjerner den. Vri kyllingbrystsiden opp og trykk ned på brystbenet for å flate ut kyllingen noe.

Gni så inn olivenolje, oregano, rosmarin og timian på hele kyllingen og vær sjenerøs med salt og pepper.

Overfør kyllingen til en stekebakk med skinnsiden opp og plassér hvitløksfedd under den. Putt stekebakken inn i bakerovnen din i ca 30-40 minutter til skinnet er brunt og blir sprøtt.

Til slutt tar du ut stekebakken fra bakerovnen, lar kyllingen kjøle seg ned, skjære i fine stykker og servér gjerne med en frisk salat og stekte eller kokte poteter.  Dette er velsmakende og sunt!

Dette trenger du

  • En hel kylling
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss hakket oregano
  • 1 ss hakket timian
  • 2 ss hakket rosmarin
  • 4 hvitløksfedd
  • Salt og pepper

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]