Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske smakene fra en helstekt kylling, men uten at det skal så lang tid. Vi elsker alle urtesmakene som komplimenterer kyllingen!

Slik gjør du

Først varmer du opp din vedfyrte ovn til sin optimale temperatur og lar den kjøle seg ned til rundt 180-190°C.

Deretter bruker du en fjærkre-saks til å kutte langs begge sidene av kyllingens bakben og fjerner den. Vri kyllingbrystsiden opp og trykk ned på brystbenet for å flate ut kyllingen noe.

Gni så inn olivenolje, oregano, rosmarin og timian på hele kyllingen og vær sjenerøs med salt og pepper.

Overfør kyllingen til en stekebakk med skinnsiden opp og plassér hvitløksfedd under den. Putt stekebakken inn i bakerovnen din i ca 30-40 minutter til skinnet er brunt og blir sprøtt.

Til slutt tar du ut stekebakken fra bakerovnen, lar kyllingen kjøle seg ned, skjære i fine stykker og servér gjerne med en frisk salat og stekte eller kokte poteter.  Dette er velsmakende og sunt!

Dette trenger du

  • En hel kylling
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss hakket oregano
  • 1 ss hakket timian
  • 2 ss hakket rosmarin
  • 4 hvitløksfedd
  • Salt og pepper

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

0
Velkommen gjest! Bli medlem Bakerovner.no - Norges største utvalg av pizzaovner for å lagre handlekurven din, lagre produkter til senere, få eksklusive rabatter og mer! Registrer Er du allerede kunde? Logg inn
Handlekurven din er tom!

Det ser ut til at du ikke har lagt til noen varer i handlekurven din ennå.

Bla gjennom produkter