Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike – og med denne oppskriften får du mest ut av de.

Slik gjør du

En bakerovn har utallige, omtrent ubegrensede  muligheter, som denne godbiten her:

Start med å fyre opp ovnen til en optimal temperatur og la den kjøle seg ned til en god steketemperatur (rundt 200°C).

Plassér rødbeten(e) i folie med knust hvitløk og rosmarin. Lukk så igjen (“wrap”) tett.

Legg inn i bakerovnen og stek i ca 1 time før den kjøles ned. Dette kan fint gjøres en dag eller to i forkant.

Skrell den nedkjølte rødbeten og kutt den i kuber på ca 2cm. Kjør dette i en blender (eller lignende), men pass på at du beholder litt klumper da du ikke ønsker en myk puré.

Bland sammen melk, vann og tørrgjær i en mugge eller bolle og la den stå i ca 10 minutter.

Bland sammen grovt mel, sukker og salt i en miksebolle, bland så inn det våte, melk og vann og kna dette sammen i ca 6 minutter.

La deigen stå i miksebollen, tildekket av en tørr klut, i ca 20 minutter. Etter at den har hvilt, mikser du sammen deigen en gang til i ca 4 minutter før du fordeler deigen i 2 stekeformer. La den få sin siste heving på ca 30 minutter.

Sett inn i bakerovnen og stek i ca 30 minutter.La den avkjøle seg på rist i minst 15 minutter før du skjærer den opp.

Bon apetite!

Dette trenger du

  • 1 stor, eller 2 små rødbeter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kvast rosmarin
  • 100ml melk
  • 200ml vann
  • 10g tørrgjær
  • 620g grovt mel
  • 10g finkornet sukker
  • 5g salt
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

0
Velkommen gjest! Bli medlem Bakerovner.no - Norges største utvalg av pizzaovner for å lagre handlekurven din, lagre produkter til senere, få eksklusive rabatter og mer! Registrer Er du allerede kunde? Logg inn
Handlekurven din er tom!

Det ser ut til at du ikke har lagt til noen varer i handlekurven din ennå.

Bla gjennom produkter