Rødbeter er friske og smaksrike – og med denne oppskriften får du mest ut av de.
Slik gjør du
En bakerovn har utallige, omtrent ubegrensede muligheter, som denne godbiten her:
Start med å fyre opp ovnen til en optimal temperatur og la den kjøle seg ned til en god steketemperatur (rundt 200°C).
Plassér rødbeten(e) i folie med knust hvitløk og rosmarin. Lukk så igjen (“wrap”) tett.
Legg inn i bakerovnen og stek i ca 1 time før den kjøles ned. Dette kan fint gjøres en dag eller to i forkant.
Skrell den nedkjølte rødbeten og kutt den i kuber på ca 2cm. Kjør dette i en blender (eller lignende), men pass på at du beholder litt klumper da du ikke ønsker en myk puré.
Bland sammen melk, vann og tørrgjær i en mugge eller bolle og la den stå i ca 10 minutter.
Bland sammen grovt mel, sukker og salt i en miksebolle, bland så inn det våte, melk og vann og kna dette sammen i ca 6 minutter.
La deigen stå i miksebollen, tildekket av en tørr klut, i ca 20 minutter. Etter at den har hvilt, mikser du sammen deigen en gang til i ca 4 minutter før du fordeler deigen i 2 stekeformer. La den få sin siste heving på ca 30 minutter.
Sett inn i bakerovnen og stek i ca 30 minutter.La den avkjøle seg på rist i minst 15 minutter før du skjærer den opp.
Bon apetite!
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt! [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]