Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike – og med denne oppskriften får du mest ut av de.

Slik gjør du

En bakerovn har utallige, omtrent ubegrensede  muligheter, som denne godbiten her:

Start med å fyre opp ovnen til en optimal temperatur og la den kjøle seg ned til en god steketemperatur (rundt 200°C).

Plassér rødbeten(e) i folie med knust hvitløk og rosmarin. Lukk så igjen («wrap») tett.

Legg inn i bakerovnen og stek i ca 1 time før den kjøles ned. Dette kan fint gjøres en dag eller to i forkant.

Skrell den nedkjølte rødbeten og kutt den i kuber på ca 2cm. Kjør dette i en blender (eller lignende), men pass på at du beholder litt klumper da du ikke ønsker en myk puré.

Bland sammen melk, vann og tørrgjær i en mugge eller bolle og la den stå i ca 10 minutter.

Bland sammen grovt mel, sukker og salt i en miksebolle, bland så inn det våte, melk og vann og kna dette sammen i ca 6 minutter.

La deigen stå i miksebollen, tildekket av en tørr klut, i ca 20 minutter. Etter at den har hvilt, mikser du sammen deigen en gang til i ca 4 minutter før du fordeler deigen i 2 stekeformer. La den få sin siste heving på ca 30 minutter.

Sett inn i bakerovnen og stek i ca 30 minutter.La den avkjøle seg på rist i minst 15 minutter før du skjærer den opp.

Bon apetite!

Dette trenger du

  • 1 stor, eller 2 små rødbeter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kvast rosmarin
  • 100ml melk
  • 200ml vann
  • 10g tørrgjær
  • 620g grovt mel
  • 10g finkornet sukker
  • 5g salt
Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Eltefritt glutenfritt brød

Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]