Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en av de beste! Spesielt om du har et par ekstra ovnbakte brød liggende.
Mengden av hvitløkssmør er litt for mye i forhold til oppskriften, men det er alltid kjekt å ha litt ekstra liggende klart i kjøleskapet.
Slik gjør du
Start med å få den vedfyrte bakerovnen din (vi benyttet vår Trysil Stor bakerovn) til sin optimale temperatur og la den så kjøle seg ned til omtrent 200°C.
Mens du venter på at ovnen kjøler seg ned så kan du begynne med å lage hvitløkssmøret. Bland alle ingrediensene i en bolle, krydre og rull sammen så tett du kan inn i plastfolie. La dette kjøle seg ned i kjøleskapet for å bli fast.
Ta ut brødet og skjær i det akkurat som om du skal skjære brødskiver, men stopp rett før du skjærer helt igjennom slik at du får fine «lommer» i brødet.
Smør godt med hvitløkssmør i hver «lomme», deretter danderer du rosmarin og timian kvistene rundt om på brødet. Her er det ingen regler for plassering, gjør det slik du føler blir bra!
Kle brødet godt inn i aluminiumsfolie og la den bake i ovnen i ca 25 minutter.
Tips: Ønskes ost i hvitløksbrødet tar du revet ost av valgfri type (mozzarella er kjempegodt!) og bak brødet i 8 minutter ekstra uten folie. Deilig!
Dette trenger du
Hvitløkssmør
- 290g usaltet smør, mykt
- 8 hvitløksfedd, finkuttet
- 1 ts sitronsaft
- 2 ss olivenolje
- 2 ss hakket persille
For brødet
- 1 stk helt loffbrød, surdeigsbrød eller annet passende brød
- 2 kvister rosmarin
- 2 kvister timian
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel
Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]
Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna
Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna
Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]