Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en av de beste! Spesielt om du har et par ekstra ovnbakte brød liggende.
Mengden av hvitløkssmør er litt for mye i forhold til oppskriften, men det er alltid kjekt å ha litt ekstra liggende klart i kjøleskapet.
Slik gjør du
Start med å få den vedfyrte bakerovnen din (vi benyttet vår Trysil Stor bakerovn) til sin optimale temperatur og la den så kjøle seg ned til omtrent 200°C.
Mens du venter på at ovnen kjøler seg ned så kan du begynne med å lage hvitløkssmøret. Bland alle ingrediensene i en bolle, krydre og rull sammen så tett du kan inn i plastfolie. La dette kjøle seg ned i kjøleskapet for å bli fast.
Ta ut brødet og skjær i det akkurat som om du skal skjære brødskiver, men stopp rett før du skjærer helt igjennom slik at du får fine «lommer» i brødet.
Smør godt med hvitløkssmør i hver «lomme», deretter danderer du rosmarin og timian kvistene rundt om på brødet. Her er det ingen regler for plassering, gjør det slik du føler blir bra!
Kle brødet godt inn i aluminiumsfolie og la den bake i ovnen i ca 25 minutter.
Tips: Ønskes ost i hvitløksbrødet tar du revet ost av valgfri type (mozzarella er kjempegodt!) og bak brødet i 8 minutter ekstra uten folie. Deilig!
Dette trenger du
Hvitløkssmør
- 290g usaltet smør, mykt
- 8 hvitløksfedd, finkuttet
- 1 ts sitronsaft
- 2 ss olivenolje
- 2 ss hakket persille
For brødet
- 1 stk helt loffbrød, surdeigsbrød eller annet passende brød
- 2 kvister rosmarin
- 2 kvister timian
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna
Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Surdeigsbrød
Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]