Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en av de beste! Spesielt om du har et par ekstra ovnbakte brød liggende.
Mengden av hvitløkssmør er litt for mye i forhold til oppskriften, men det er alltid kjekt å ha litt ekstra liggende klart i kjøleskapet.
Slik gjør du
Start med å få den vedfyrte bakerovnen din (vi benyttet vår Trysil Stor bakerovn) til sin optimale temperatur og la den så kjøle seg ned til omtrent 200°C.
Mens du venter på at ovnen kjøler seg ned så kan du begynne med å lage hvitløkssmøret. Bland alle ingrediensene i en bolle, krydre og rull sammen så tett du kan inn i plastfolie. La dette kjøle seg ned i kjøleskapet for å bli fast.
Ta ut brødet og skjær i det akkurat som om du skal skjære brødskiver, men stopp rett før du skjærer helt igjennom slik at du får fine “lommer” i brødet.
Smør godt med hvitløkssmør i hver “lomme”, deretter danderer du rosmarin og timian kvistene rundt om på brødet. Her er det ingen regler for plassering, gjør det slik du føler blir bra!
Kle brødet godt inn i aluminiumsfolie og la den bake i ovnen i ca 25 minutter.
Tips: Ønskes ost i hvitløksbrødet tar du revet ost av valgfri type (mozzarella er kjempegodt!) og bak brødet i 8 minutter ekstra uten folie. Deilig!
Dette trenger du
Hvitløkssmør
- 290g usaltet smør, mykt
- 8 hvitløksfedd, finkuttet
- 1 ts sitronsaft
- 2 ss olivenolje
- 2 ss hakket persille
For brødet
- 1 stk helt loffbrød, surdeigsbrød eller annet passende brød
- 2 kvister rosmarin
- 2 kvister timian
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt! [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]