Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!
Ovnsbakt hvitløksbrød

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en av de beste! Spesielt om du har et par ekstra ovnbakte brød liggende.

Mengden av hvitløkssmør er litt for mye i forhold til oppskriften, men det er alltid kjekt å ha litt ekstra liggende klart i kjøleskapet.

Slik gjør du

Start med å få den vedfyrte bakerovnen din (vi benyttet vår Trysil Stor bakerovn) til sin optimale temperatur og la den så kjøle seg ned til omtrent 200°C.

Mens du venter på at ovnen kjøler seg ned så kan du begynne med å lage hvitløkssmøret. Bland alle ingrediensene i en bolle, krydre og rull sammen så tett du kan inn i plastfolie. La dette kjøle seg ned i kjøleskapet for å bli fast.

Ta ut brødet og skjær i det akkurat som om du skal skjære brødskiver, men stopp rett før du skjærer helt igjennom slik at du får fine “lommer” i brødet.

Smør godt med hvitløkssmør i hver “lomme”, deretter danderer du  rosmarin og timian kvistene rundt om på brødet. Her er det ingen regler for plassering, gjør det slik du føler blir bra!

Kle brødet godt inn i aluminiumsfolie og la den bake i ovnen i ca 25 minutter.

Tips: Ønskes ost i hvitløksbrødet  tar du revet ost av valgfri type (mozzarella er kjempegodt!) og bak brødet i 8 minutter ekstra uten folie. Deilig!

Dette trenger du

Hvitløkssmør

  • 290g usaltet smør, mykt
  • 8 hvitløksfedd, finkuttet
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hakket persille

For brødet

  • 1 stk helt loffbrød, surdeigsbrød eller annet passende brød
  • 2 kvister rosmarin
  • 2 kvister timian

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.