Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for at du har reservelager med basilikum, tomater og mozzarella liggende. Disse nydelige sconesene er en fantastisk måte å få brukt disse ekstra-ingrediensene på en litt annen måte.
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for at du har reservelager med basilikum, tomater og mozzarella liggende. Disse nydelige sconesene er en fantastisk måte å få brukt disse ekstra-ingrediensene på en litt annen måte.
Slik gjør du
Varm opp ovnen til sin optimale temperatur og la den kjøle seg ned til omtrent 200°C som du så vedlikeholder.
Begynn med å legge tomatene i en stekebakk og drypp sjenerøst med smør over de. Krydre og bak de i den vedfyrte ovnen i ca 3-5 minutter (eller til tomatene åpner seg)
For å lage scones så blander du sammen hvetemel, bakepulver og salt før du så smuldrer inn smøret. Legg til 55g av osten, timian og oregano inn i blandingen. Tilslutt tilfører du skummet kulturmelk for å fullføre deigen.
Del deigen inn i 6 jevnstore baller og form de som scones. Putt hver scone mellom tomater og topp de med resten av osten. Bak dette i ovnen i ca 12-15 minutter eller til sconesene har en fin brun farge på toppen. Dryss over basilikumbladene og servér varmt. Nydelig!
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Remi Johansen er web-ansvarlig hos Bakerovner.no, men med et hjerte for BBQ-grill og utekjøkken. Han har vært med fra starten av butikken og vært med på hele utviklingen.
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel
Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Vin til pizza – Pizzameny som imponerer
Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]