Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og lage en deilig langtidsstekt gryte med kjøtt og rotgrønnsaker. Denne oppskriften er perfekt for helgemiddager hvor du har tid til å la smakene utvikle seg. Vi har brukt villsvinkjøtt, men du kan like gjerne bruke grytekjøtt av lam, storfe eller annet kjøtt du foretrekker.
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 120-160 grader (avhengig av hvor lang tid du har til steking – lavere temperatur og lengre tid gir dypere smak).
- Forbered bakepanna:
- Snu støpejernsbakepanna opp ned, slik at lokket vender nedover. Dette gir en perfekt «gryte» med lokk.
- Pensle innsiden med litt olivenolje for å unngå at ingrediensene brenner seg fast.
- Legg kjøttet i panna, og fyll på med grovhakkede tomater, hvitløk, chili, urter, salt og pepper. Hell over olivenolje og eventuelt rødvin/kraft for ekstra smak.
- Dekk med bakepannens bunn (nå brukt som lokk), og sett den i den forvarmede ovnen.
- Langtidsstek:
- For mørere kjøtt, la retten stå i ovnen i 4-5 timer ved 120 grader.
- Hvis du har mindre tid, kan du øke temperaturen til 160 grader og steke i 2-3 timer.
- Tips: Tilsett rotgrønnsakene etter ca. halvparten av steketiden for å unngå at de koker helt i oppløsning.
- Når kjøttet er mørt og faller fra hverandre, ta ut retten og la den hvile i ca. 10-15 minutter før servering.
- Servering:
-
- Skje opp saftig kjøtt og rotgrønnsaker, og server med nykokte poteter.
- Den smakfulle kraften som har samlet seg i bunnen av formen fungerer perfekt som saus.
Tips:
- Tilpass krydder etter smak, og legg gjerne til andre grønnsaker som sellerirot, paprika eller squash for en rikere smak.
- For en mer rustikk rett, kan du også servere med ferskt brød til å suge opp den deilige kraften.
Vel bekomme!
Du trenger:
- 1-1,5 kg kjøtt (villsvin, lam, storfe eller annet du foretrekker)
- 3-4 store gulrøtter, i grove biter
- 1 stk. pastinakker, i grove biter
- 1 stor løk, grovhakket
- 4-5 hvitløksfedd, lett knust
- 1 boks (400g) hermetiske tomater eller 3-4 ferske tomater, grovhakket
- Ferske urter, f.eks. rosmarin og timian
- Salt og pepper og krydder etter smak. Soyasaus gir en god, rund umamismak.
- 2-3 ss olivenolje
- 2 dl rødvin eller kraft (valgfritt)
- Poteter til servering
Les mer om og bestill Bakepanna her.
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]
Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna
Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Vin til pizza – Pizzameny som imponerer
Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]