Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak så alle kommer til å elske denne!
Slik gjør du
1. Fyr opp tandoor-ovnen godt, til innerveggene blir hvite. Det anbefales full åpning i nedre luftåpning og øverste hatt tatt av for maksimal trekk.
2. Mens ovnen fyres opp så forberedes kyllingen. Gni kyllingen inn med en nøytral olje for å binde krydderet fast. Krydre godt på alle flater med The Missing Link Sweet Chicken BBQ Rub. Fest kjøttkroken til kyllingen, pass på at den holder godt fast.
3. Når Tandoor-ovnen er klar så tar du dryppanna (varmeskjold) og henger over kullet, så senkes kyllingen inn og krokene hektes på en horisontal støpejernstang. Sett en kjernetemperatur-probe godt inn i kjøttet, men ikke treff bein. Vi satt den i brystet.
4. Grovkutt grønnsakene, men potetene kan være hele hvis du foretrekker det. Når kyllingen har ca 30-40 min igjen av steketiden så henter du dryppanna/varmeskjoldet og har grønnsakene oppi, dryss over olje og krydre veldig godt med The Missing Link Veggie Shake og Maldon-salt. Sett på plass igjen dryppanna med grønnsakene.
5. (Valgfritt:) Vi anbefaler å legge på en eikekubbe og lukke Tandoor-ovnen i 15-20 minutter, da kommer det mye røyk og du får mer røyksmak. Temperaturen i ovnen kan gå noe ned.
6. Få opp temperatur med å få liv i bålet. Høy temperatur nå gir sprøere skinn. Grill til du får kjernetemperatur på ca 75C.
Viktig: Ta maten ut og la hvile i alu.folie i ca 10-20 min i romtemperatur
Dette trenger du
Kjøtt:
- Hel landkylling
- Krydder, feks:
Grønnsaker:
- Mandelpoteter
- Løk
- Hvitløk
- Krydder, feks:
- The Missing Link Veggie Shake
- Maldon-salt
Er du interessert i våre vedfyrte Tandoor-ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel
Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]