Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere å passe på kaloriene. Med denne deilige granolaen er det lett å utnytte ettervarmen i ovnen og lage et sunt frokostalternativ for de neste ukene…

Slik gjør du

Du trenger steketemperatur i ovnen, men pass på at du ligger under 200°C.

Miks sammen alle ingrediensene, utenom rosin, i en bolle og spre det så utover en smurt stekebakk eller -brett. Det er veldig lurt å bruke bakepapir som underlag her. Stek i ca 12 minutter mens du sjekker jevnlig og brekker granolaen litt opp med en tresleiv/-skje.

Når de 12 minuttene har passert så kan du legge i rosinene og la dette steke i ytterligere 10-15 minutter, avhengig av varmen i ovnen…

La de kjøle seg ned i Norgesglass eller en annen lufttett beholder. Granolaen kan holde seg bra i opptil en måned.

Dette trenger du

  • 600g havregryn
  • 200g flakede mandler
  • 150g rosiner
  • 100g solsikkefrø
  • 100g gresskarfrø
  • 25g honning
  • 150g sirup (lønnesirup)
  • 1 ts vaniljeessens
  • 2 ss solsikkeolje

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna

Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna

Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]