Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere å passe på kaloriene. Med denne deilige granolaen er det lett å utnytte ettervarmen i ovnen og lage et sunt frokostalternativ for de neste ukene…
Slik gjør du
Du trenger steketemperatur i ovnen, men pass på at du ligger under 200°C.
Miks sammen alle ingrediensene, utenom rosin, i en bolle og spre det så utover en smurt stekebakk eller -brett. Det er veldig lurt å bruke bakepapir som underlag her. Stek i ca 12 minutter mens du sjekker jevnlig og brekker granolaen litt opp med en tresleiv/-skje.
Når de 12 minuttene har passert så kan du legge i rosinene og la dette steke i ytterligere 10-15 minutter, avhengig av varmen i ovnen…
La de kjøle seg ned i Norgesglass eller en annen lufttett beholder. Granolaen kan holde seg bra i opptil en måned.
Dette trenger du
- 600g havregryn
- 200g flakede mandler
- 150g rosiner
- 100g solsikkefrø
- 100g gresskarfrø
- 25g honning
- 150g sirup (lønnesirup)
- 1 ts vaniljeessens
- 2 ss solsikkeolje
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Verdens beste ovnsbakte poteter
Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]