Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere å passe på kaloriene. Med denne deilige granolaen er det lett å utnytte ettervarmen i ovnen og lage et sunt frokostalternativ for de neste ukene…
Slik gjør du
Du trenger steketemperatur i ovnen, men pass på at du ligger under 200°C.
Miks sammen alle ingrediensene, utenom rosin, i en bolle og spre det så utover en smurt stekebakk eller -brett. Det er veldig lurt å bruke bakepapir som underlag her. Stek i ca 12 minutter mens du sjekker jevnlig og brekker granolaen litt opp med en tresleiv/-skje.
Når de 12 minuttene har passert så kan du legge i rosinene og la dette steke i ytterligere 10-15 minutter, avhengig av varmen i ovnen…
La de kjøle seg ned i Norgesglass eller en annen lufttett beholder. Granolaen kan holde seg bra i opptil en måned.
Dette trenger du
- 600g havregryn
- 200g flakede mandler
- 150g rosiner
- 100g solsikkefrø
- 100g gresskarfrø
- 25g honning
- 150g sirup (lønnesirup)
- 1 ts vaniljeessens
- 2 ss solsikkeolje
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Steinovnsbakt lammelår
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]