Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere å passe på kaloriene. Med denne deilige granolaen er det lett å utnytte ettervarmen i ovnen og lage et sunt frokostalternativ for de neste ukene…

Slik gjør du

Du trenger steketemperatur i ovnen, men pass på at du ligger under 200°C.

Miks sammen alle ingrediensene, utenom rosin, i en bolle og spre det så utover en smurt stekebakk eller -brett. Det er veldig lurt å bruke bakepapir som underlag her. Stek i ca 12 minutter mens du sjekker jevnlig og brekker granolaen litt opp med en tresleiv/-skje.

Når de 12 minuttene har passert så kan du legge i rosinene og la dette steke i ytterligere 10-15 minutter, avhengig av varmen i ovnen…

La de kjøle seg ned i Norgesglass eller en annen lufttett beholder. Granolaen kan holde seg bra i opptil en måned.

Dette trenger du

  • 600g havregryn
  • 200g flakede mandler
  • 150g rosiner
  • 100g solsikkefrø
  • 100g gresskarfrø
  • 25g honning
  • 150g sirup (lønnesirup)
  • 1 ts vaniljeessens
  • 2 ss solsikkeolje

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Verdens beste ovnsbakte poteter

Dette er verdens beste ovnsbakte poteter. De blir så sprø på utsiden med en myk [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

0
Velkommen gjest! Bli medlem Bakerovner.no - Norges største utvalg av pizzaovner for å lagre handlekurven din, lagre produkter til senere, få eksklusive rabatter og mer! Registrer Er du allerede kunde? Logg inn
Handlekurven din er tom!

Det ser ut til at du ikke har lagt til noen varer i handlekurven din ennå.

Bla gjennom produkter