Hell det lunkne ølet i en stor miksebolle. Legg til eddik og bland sammen. Strø over gjæret på toppen av blandingen og la det hvile i ca 15 minutter.
Tilsett sukker, salt, bakepulver og olje og bland dette godt inn i miksen av øl og eddik. Det kommer til å skumme litt. La dette hvile i nye 15 minutter.
Tilsett hvetemelet, litt om gangen samtidig som du rører. Du kan stoppe å tilsette hvetemel når deigen kan lett taes av bolleveggen uten at det ligger igjen rester. Pass på at du hvertfall har brukt 600 gram.
Nå begynner arbeidet der du må kna deigen. Det er viktig å kna deigen skikkelig slik at deigen fungerer slik den skal. Kna deigen i minst 5 minutter, men ikke for mye.
La deigen heve seg til dobbel størrelse, dette tar ca 1 – 1.5 timer. Du kan sette deigen i et skap (eller annet) som har litt høyere temperatur for å skynde litt på prosessen. Bruk gjerne plastfolie (eller annet) som et lufttett lokk slik at det ikke blir en tørr kant rundt deigen.
Når den er ferdig hevet så slår du deigen ned litt og deler den i to. Form så hver del inn i brødformer etter eget ønske (feks baguette-form, eller noe tykkere). Dekk til et stekebrett med aluminiumsfolie og sett de to brødformene oppå.
Deigen skal nå heve en gang til, til ca dobbel størrelse, og det tar ca 1 – 1.5 timer. Bruk gjerne plastfolie (eller annet) som et lufttett lokk slik at det ikke blir en tørr kant rundt deigen.
Kutt 4 diagonale kutt på hvert brød. Kuttene skal være ca 3mm dype. Bruk gjerne en kniv med tagger.
Bland sammen vann og eggehvite og pensle dette over toppen på hvert brød.
Sett grillen til 190 grader og la temperaturen stabilisere seg. Sett inn brødene i ca 45 minutter, og pensle på ca hvert kvarter med vann og eggehvite. Penslingen sikrer en sprø og fin skorpe, mens brødet inni forblir lett og luftig.
La brødene hvile noen minutter på en rist før du serverer de.
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Hel kylling stekt i Tandoor
Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Ovnsbakt hvitløksbrød
Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]