Eltefritt glutenfritt brød

Eltefritt glutenfritt brød

Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe og som sandwich med masse deilig pålegg.

Slik gjør du:

  1. Bland alt det tørre og rør litt. Ha deretter over vann og rør rundt. Ha over oljen og rør igjen.
  2. Dekk bollen med et håndkle eller liknende og la deigen heve i ca 2 timer.
  3. Ta deigen ut av bollen, og med godt med mel på hendene, former du deigen til et rundt brød.
  4. Dryss godt med mel i hevekurven og ha brødet over i kurven.
  5. La brødet stå og heve en times tid, ha deretter mel på et bakepapir og hvelv forsiktig hevekurven over papiret, forsett hevingen i en halvtime til mens ovnen og Bakepanna blir varm (250 – 300 grader over/undervarme).
  6. Når ovnen er varm, har du brødet med bakepapiret i den varme Bakepanna, og setter ned varmen til 230 grader. Etter 15 minutter tar du av lokket på Bakepanna og lar brødet steke i 30 minutter til.

Du trenger:

  • 350 gram Schär mix B
  • 100 gram Jytte Arv
  • 50 gram fullkorn rismel
  • 1 ss gjær
  • 5 dl kaldt vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 1/2 ts salt

Kjekt å ha:

Kathrine har også testet Bakepanna i støpejern!

Lær mer om den i artikkelen Genial støpejernsform for knallgode grytebrød (og calzone)

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Enkelt surdeigsbrød stekt i Bakepanna

Gir ett brød på ca. 750 g. Total tid: 7 timer + kaldheving over natten [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Eltefritt glutenfritt brød

Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

One thought on “Eltefritt glutenfritt brød

  1. Pingback: Genial støpejernsform for knallgode grytebrød (og calzone) - Bakerovner.no - Norges største utvalg av pizzaovner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *