Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe og som sandwich med masse deilig pålegg.
Slik gjør du:
- Bland alt det tørre og rør litt. Ha deretter over vann og rør rundt. Ha over oljen og rør igjen.
- Dekk bollen med et håndkle eller liknende og la deigen heve i ca 2 timer.
- Ta deigen ut av bollen, og med godt med mel på hendene, former du deigen til et rundt brød.
- Dryss godt med mel i hevekurven og ha brødet over i kurven.
- La brødet stå og heve en times tid, ha deretter mel på et bakepapir og hvelv forsiktig hevekurven over papiret, forsett hevingen i en halvtime til mens ovnen og Bakepanna blir varm (250 – 300 grader over/undervarme).
- Når ovnen er varm, har du brødet med bakepapiret i den varme Bakepanna, og setter ned varmen til 230 grader. Etter 15 minutter tar du av lokket på Bakepanna og lar brødet steke i 30 minutter til.
Du trenger:
- 350 gram Schär mix B
- 100 gram Jytte Arv
- 50 gram fullkorn rismel
- 1 ss gjær
- 5 dl kaldt vann
- 2 ss olivenolje
- 1 1/2 ts salt
Kjekt å ha:
- Bakepanna i støpejern
-
Bakebolle
- Bakepapir
-
Slikkepott
Kathrine har også testet Bakepanna i støpejern!
Lær mer om den i artikkelen Genial støpejernsform for knallgode grytebrød (og calzone)
Pingback: Genial støpejernsform for knallgode grytebrød (og calzone) - Bakerovner.no - Norges største utvalg av pizzaovner