Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Balon Ekmek (Tyrkisk ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt før et hovedmåltid. Spis dem med venner og familie – og med hendene dine. Det er utrolig deilig med nystekt brød – bare sørg for at du lager nok for alle!

Slik gjør du

Fyr opp bakerovnen og la den jevne seg ut til ca 220°C, som er perfekt for denne oppskriften.

Deretter blander du gjær og sukker med lunket vann. Tilsett 2 ts mel, bland sammen og la det stå på et varmt sted i ca 20 minutter.

Deretter legger du resten av mel, salt og olje i en bolle og blander med gjær- og vannblandingen. Nå må du kna deigen i omtrent 20 minutter.

Deigen vil være ganske klebrig, men før den forsiktig over til en bolle som du har smurt med olje. Dekk til og hev i 1 time.

Når deigen din har hevet seg så kan du dele den i to deigballer.

Legg bakepapir på en langpanne og plasser deigballene på bakepapiret. Trykk deigballene forsiktig ned med håndflaten din til du har en rund deig som er 1 cm tykk – ikke bruk kjevle da dette vil fjerne all luft.

Når du er fornøyd med formen så bruk litt fuktige fingre til å presse ned kantene helt veien rundt – dette vil hjelpe til med ballong-formen.

Deretter børster du deigen med egg, dryss med frøene og litt havsalt.

La stå i bakerovnen i 10 minutter.

Trykk ned kantene på nytt og stek videre i bakerovnen i 10-12 minutter.

La de kjøle seg litt ned på et stativ og server varmt!

Balon Ekmek delt

Dette trenger du

  • 515 g hvitt hvetemel
  • 400 ml lunket vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ½ ss solsikkeolje
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 eggeplomme
  • Blanding av sesamfrø, nigella-frø og valmuefrø

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.