Balon Ekmek (ballongbrød)

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt før et hovedmåltid. Spis dem med venner og familie – og med hendene dine. Det er utrolig deilig med nystekt brød – bare sørg for at du lager nok for alle!

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt før et hovedmåltid. Spis dem med venner og familie – og med hendene dine. Det er utrolig deilig med nystekt brød – bare sørg for at du lager nok for alle!

Slik gjør du

Fyr opp bakerovnen og la den jevne seg ut til ca 220°C, som er perfekt for denne oppskriften.

Deretter blander du gjær og sukker med lunket vann. Tilsett 2 ts mel, bland sammen og la det stå på et varmt sted i ca 20 minutter.

Deretter legger du resten av mel, salt og olje i en bolle og blander med gjær- og vannblandingen. Nå må du kna deigen i omtrent 20 minutter.

Deigen vil være ganske klebrig, men før den forsiktig over til en bolle som du har smurt med olje. Dekk til og hev i 1 time.

Når deigen din har hevet seg så kan du dele den i to deigballer.

Legg bakepapir på en langpanne og plasser deigballene på bakepapiret. Trykk deigballene forsiktig ned med håndflaten din til du har en rund deig som er 1 cm tykk – ikke bruk kjevle da dette vil fjerne all luft.

Når du er fornøyd med formen så bruk litt fuktige fingre til å presse ned kantene helt veien rundt – dette vil hjelpe til med ballong-formen.

Deretter børster du deigen med egg, dryss med frøene og litt havsalt.

La stå i bakerovnen i 10 minutter.

Trykk ned kantene på nytt og stek videre i bakerovnen i 10-12 minutter.

La de kjøle seg litt ned på et stativ og server varmt!

Balon Ekmek (ballongbrød)
Balon Ekmek (ballongbrød)

Dette trenger du

  • 515 g hvitt hvetemel
  • 400 ml lunket vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ½ ss solsikkeolje
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 eggeplomme
  • Blanding av sesamfrø, nigella-frø og valmuefrø

Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.

For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Én kommentar på “Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *