Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt før et hovedmåltid. Spis dem med venner og familie – og med hendene dine. Det er utrolig deilig med nystekt brød – bare sørg for at du lager nok for alle!
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt før et hovedmåltid. Spis dem med venner og familie – og med hendene dine. Det er utrolig deilig med nystekt brød – bare sørg for at du lager nok for alle!
Slik gjør du
Fyr opp bakerovnen og la den jevne seg ut til ca 220°C, som er perfekt for denne oppskriften.
Deretter blander du gjær og sukker med lunket vann. Tilsett 2 ts mel, bland sammen og la det stå på et varmt sted i ca 20 minutter.
Deretter legger du resten av mel, salt og olje i en bolle og blander med gjær- og vannblandingen. Nå må du kna deigen i omtrent 20 minutter.
Deigen vil være ganske klebrig, men før den forsiktig over til en bolle som du har smurt med olje. Dekk til og hev i 1 time.
Når deigen din har hevet seg så kan du dele den i to deigballer.
Legg bakepapir på en langpanne og plasser deigballene på bakepapiret. Trykk deigballene forsiktig ned med håndflaten din til du har en rund deig som er 1 cm tykk – ikke bruk kjevle da dette vil fjerne all luft.
Når du er fornøyd med formen så bruk litt fuktige fingre til å presse ned kantene helt veien rundt – dette vil hjelpe til med ballong-formen.
Deretter børster du deigen med egg, dryss med frøene og litt havsalt.
La stå i bakerovnen i 10 minutter.
Trykk ned kantene på nytt og stek videre i bakerovnen i 10-12 minutter.
La de kjøle seg litt ned på et stativ og server varmt!
Dette trenger du
- 515 g hvitt hvetemel
- 400 ml lunket vann
- 2 ts tørrgjær
- 1 ½ ss solsikkeolje
- 1 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 eggeplomme
- Blanding av sesamfrø, nigella-frø og valmuefrø
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.
Bruker man langpanne og bakepapir i ovnen da?