Steinar Bergøy og Remi Johansen i Bakerovner.no selger bakerovner som aldri før. Nå starter de også opp med egne kurs. Skrevet av Ida Save for Boligmesse 2017 (http://www.boligmesse.no) – Siden vi startet opp i 2015 har vi merket en stor økning i interessen for produktene våre. Jeg tror kanskje det kommer litt av at folk søker […]
Steinar Bergøy og Remi Johansen i Bakerovner.no selger bakerovner som aldri før. Nå starter de også opp med egne kurs.
Skrevet av Ida Save for Boligmesse 2017 (http://www.boligmesse.no)
– Siden vi startet opp i 2015 har vi merket en stor økning i interessen for produktene våre. Jeg tror kanskje det kommer litt av at folk søker tilbake til dette med vedfyring nå som det stadig dukker opp nye teknologiske løsninger for tilberedning av mat, sier Bergøy.
– Ikke minst er det stor forskjell på maten som kommer ut av en vedfyrt bakerovn og maten du lager i en vanlig stekeovn. Jeg og familien spiser middag laget i slike ovner en til to ganger i uka.
Bakerovner.no selger italienske pizzaovner i rustfritt stål, byggesett i flere utførelser, ferdige steinovner som løftes direkte på plass og mer kommersielle ovner beregnet for restauranter, i tillegg til mobile ovner til bruk på blant annet festivaler. Produktutvalget blir stadig oppgradert med nye modeller.
Etter at Bergøy og Johansen våren 2016 startet nettbutikk, og med det åpnet opp for levering til hele Norge, har den lille bedriften opplevd en voldsom omsetningsøkning.
– Det ser ut til at vi øker omsetningen med 3-400 prosent fra 2016 til 2017. Dette tror jeg blant annet skyldes at vi har et bredt produktspekter, produkter som appellerer til nordmenn og gode priser, sier Bergøy.
Enorm interesse for kurs
Nå har de også fått med seg Else Rønnevig på laget. Rønnevig, som blant annet har skrevet flere bøker om bakerovner, skal i november holde kurs i lokalene til Bakerovner.no i Arendal.
– Her vil kursdeltakerne lære om bakerovnens historie i Norge, hvordan de setter pizza og brøddeig, samt å fyre opp ovnene. Ifølge Bergøy har interessen for kurset vært enorm.
– Nå er kurset fullt, men vi kommer til å satse mer på dette neste år. Vi planlegger også åpen dag i butikken i Arendal så lokalbefolkningen
kan komme og se produktene våre og få gratis smaksprøver, frister han.
Kan brukes hele året
Til de som vurderer å skaffe seg en bakerovn, anbefaler Bergøy å tenke nøye gjennom hva man ønsker å bruke den til, og hvor mange som vil bruke ovnen.
– Du bør også tenke på plassering. Under tak eller inni en hagestue kan du ha
glede av den hele året. Det er også populært å bygge seg en vedfyrt bakerovn på hytta, tipser han.
Bakerovnene er heller ikke vanskelige å sette opp på egenhånd. – De italienske stålovnene kommer ferdige og skal bare settes på plass. For byggesettene ligger det gode instruksjoner ute på nettsidene våre, forsikrer Bergøy. På messa i Arendal blir det gode muligheter for å lære mer om de ulike produktene fra Bakerovner.no, og Bergøy håper mange vil stikke innom standen deres for en prat. – Planen er også å ta med en av våre mobile
pizzaovner så vi kan servere smaksprøver.
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Ovnsbakt olivenbrød
Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt! [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Røkt lammelår
Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]
Ribbe stekt i Tandoor
Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]