Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!

Nå skal «alle» ha pizzaovner

Grilling er ut og pizzaovner in. Nå boomer salget av vedfyrte ovner. Skrevet av Synnøve Skeie Fosse (Tlf: 995 82 211) for Agderposten (http://www.agderposten.no) Sissel Andersen på Krøgenes er en av dem som har kastet seg på pizzaovn-bølgen. – Det blir en helt annen matopplevelse. Grilling er helt ok, men dette er noe helt annet og mye […]

Grilling er ut og pizzaovner in. Nå boomer salget av vedfyrte ovner.

Skrevet av Synnøve Skeie Fosse (Tlf: 995 82 211) for Agderposten (http://www.agderposten.no)

Sissel Andersen på Krøgenes er en av dem som har kastet seg på pizzaovn-bølgen.

– Det blir en helt annen matopplevelse. Grilling er helt ok, men dette er noe helt annet og mye bedre, stråler Sissel Andersen, som har vært lykkelig eier av sin vedfyrte ovn siden i våres.

Og hun er ikke alene.

Firedoblet omsetning

Fra i fjor til i år har Arendals-firmaet «Bakerovner.no» firedoblet omsetningen. Det som begynte som en hobby og sidegeskjeft for byggmester Steinar Bergøy, er blitt heltidsjobb for to takket være millionomsetning.

– Vi ligger an til å passere fire millioner kroner i omsetning i år, sier Bergøy.

– Hvorfor er vedfyrte ovner blitt så populært?

– Nå er grilling «ut». Gassgrill og grilldress er harry. Matelskere vil nå ha noe nytt og annerledes. Nå er det vedovner alle vil ha. Den er veldig anvendelig og kan brukes til mange typer mat, ikke bare pizza, forteller Bergøy.

Tradisjon

Også Aud Vegerstøl på Vegårshei som har importert italienske steinovner i seks-sju år, merker økende interesse.

– Tidligere solgte jeg ovner stort sett til lag og foreninger og privatpersoner som er opptatt av tradisjonsmat og baking. Nå er det flere og flere «vanlige» folk som vil ha ovn fordi de er suverent gode til å lage mat i.

Lammesteik og brød

Sissel og Georg Andersen bruker sin ovn til både brød, steik og pizza.

– Det går med et par sekker ved for å få den varm nok til pizza. Etter en pizzakveld stenger vi spjeldet. Neste dag er ovnen passe varm til brød. Tredje dagen kan vi langtidssteike lammesteiken, smiler Sissel Andersen, som også driver «Krøgeneslåven».

– Så nå blir det nybakt brød på gjestene?

– Det kan jeg love. Før likte jeg ikke å lage mat noe særlig. Det har endret seg veldig etter at jeg kjøpte denne ovnen.

Har du lyst på ovn selv kan du få en pizzaovn fra et par tusenlapper til store steinovner som er dobbelt så dyre

.