Grilling er ut og pizzaovner in. Nå boomer salget av vedfyrte ovner. Skrevet av Synnøve Skeie Fosse (Tlf: 995 82 211) for Agderposten (http://www.agderposten.no) Sissel Andersen på Krøgenes er en av dem som har kastet seg på pizzaovn-bølgen. – Det blir en helt annen matopplevelse. Grilling er helt ok, men dette er noe helt annet og mye […]
Grilling er ut og pizzaovner in. Nå boomer salget av vedfyrte ovner.
Skrevet av Synnøve Skeie Fosse (Tlf: 995 82 211) for Agderposten (http://www.agderposten.no)
Sissel Andersen på Krøgenes er en av dem som har kastet seg på pizzaovn-bølgen.
– Det blir en helt annen matopplevelse. Grilling er helt ok, men dette er noe helt annet og mye bedre, stråler Sissel Andersen, som har vært lykkelig eier av sin vedfyrte ovn siden i våres.
Og hun er ikke alene.
Firedoblet omsetning
Fra i fjor til i år har Arendals-firmaet «Bakerovner.no» firedoblet omsetningen. Det som begynte som en hobby og sidegeskjeft for byggmester Steinar Bergøy, er blitt heltidsjobb for to takket være millionomsetning.
– Vi ligger an til å passere fire millioner kroner i omsetning i år, sier Bergøy.
– Hvorfor er vedfyrte ovner blitt så populært?
– Nå er grilling «ut». Gassgrill og grilldress er harry. Matelskere vil nå ha noe nytt og annerledes. Nå er det vedovner alle vil ha. Den er veldig anvendelig og kan brukes til mange typer mat, ikke bare pizza, forteller Bergøy.
Tradisjon
Også Aud Vegerstøl på Vegårshei som har importert italienske steinovner i seks-sju år, merker økende interesse.
– Tidligere solgte jeg ovner stort sett til lag og foreninger og privatpersoner som er opptatt av tradisjonsmat og baking. Nå er det flere og flere «vanlige» folk som vil ha ovn fordi de er suverent gode til å lage mat i.
Lammesteik og brød
Sissel og Georg Andersen bruker sin ovn til både brød, steik og pizza.
– Det går med et par sekker ved for å få den varm nok til pizza. Etter en pizzakveld stenger vi spjeldet. Neste dag er ovnen passe varm til brød. Tredje dagen kan vi langtidssteike lammesteiken, smiler Sissel Andersen, som også driver «Krøgeneslåven».
– Så nå blir det nybakt brød på gjestene?
– Det kan jeg love. Før likte jeg ikke å lage mat noe særlig. Det har endret seg veldig etter at jeg kjøpte denne ovnen.
Har du lyst på ovn selv kan du få en pizzaovn fra et par tusenlapper til store steinovner som er dobbelt så dyre
.
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Vin til pizza – Pizzameny som imponerer
Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]
Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)
Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Søtpotetfries fra bakerovnen
Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]
Langtidsstekt lammebog
Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]