Bakerovnens dag i Lillesand
Bakerovnens Dag er en markering av den norske bakerovnstradisjonen som ble gjennopplivet for 30 år siden. Ved å introdusere denne dagen kan vi sammen feire suksessen, og vi håper at alle i Lillesand vil være med på feiringen.
Hjertelig velkommen på Bakerovnens Dag arrangementet i Lillesand!
Barn får anledning til å bake og steike brød. Informasjon om bygging, fyring og bruk av bakerovnen. Salg av brød, pizza og kanelsnurrer.
Jeg har invitert bakerovnsentusiastene Trond Moi, Aud Vererstøl og
Steinar Bergøy. De vil alle fortelle om sine bakerovner og erfaringer.
Vennlig hilsen,
Else Sprossa Rønnevig
Program
kl.08.00 Hjertelig velkommen til Tollbod plassen i Strandgata.
kl.08.15 TV2 med Godmorgen Norge kommer på besøk
kl.09.00 Offesiell åpning av Sprossa`s 30 års jubileet for bakerovnstradisjonen.
kl.18.00 Avslutning
Vin til pizza – Pizzameny som imponerer
Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]
Brød med valnøtter og dadler
Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!
Blåskjell med rosmarin og ostebrød
Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]
Laks bakt i honning og hvitløk
Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Granola
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]
Napolitansk pizzadeig
Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]
Nutella Calzone
Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]
Ciabatta
Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]