7 pizzavarianter du neppe har prøvd før

7 pizzavarianter du neppe har prøvd før

Hvem elsker ikke pizza? De fleste av oss kjenner nok til italiensk, amerikansk, og kanskje en eller to andre varianter. Men visste du at mange land har sine helt egne varianter av pizza? Noen er ganske like den originale italienske versjonen, mens andre er helt unike. Vi har plukket ut syv spennende pizzavarianter fra hele verden som du kanskje aldri har hørt om før.

Tlayuda
Tlayuda

Tlayuda (Mexico)

Tlayuda blir ofte referert til som meksikansk pizza og er en autentisk rett fra Oaxaca-regionen. Denne pizzaen er laget på en stor, sprø mais-tortilla som gir en herlig kontrast til de mykere toppingene. 

Tlayuda toppes med et lag fyldig bønnepuré, smeltet ost, friske skiver av avocado og grillet chorizo eller biff. Den sprø bunnen kombinert med de rike, krydrede smakene fra kjøttet og bønnene gir en pizzaopplevelse som forener det beste fra pizza og taco.

Okonomiyaki
Okonomiyaki

Okonomiyaki (Japan)

Okonomiyaki er en tykk, pannekakelignende pizza fra Hiroshima og Osaka. Deigen er laget av kål, mel og egg, og stekes på en varm grillplate. Den toppes med alt fra sjømat til svinekjøtt og grønnsaker.

Pizzaen fullføres med en sjenerøs mengde okonomiyakisaus, japansk majones, og et dryss bonito-flak. Denne unike kombinasjonen gir en rik og balansert miks av søtt, salt og umami, og gir en pizzaopplevelse som er helt utenom det vanlige.

Fugazzeta
Fugazzeta

Fugazzeta (Argentina)

Fugazzeta er pizzaen for deg som elsker ost! Pizzaen fra Buenos Aires er laget med en tykk deig som er fylt til randen med mozzarella. På toppen finner du et lag med karamellisert løk som tilfører en deilig sødme.

Fugazzeta er mektig og tilfredsstillende, perfekt for de som elsker dype, fyldige smaker. Denne pizzaen serveres gjerne som et måltid i seg selv, med sin kraftige smak og fyldige tekstur.

Khachapuri
Khachapuri

Khachapuri (Georgia)

Khachapuri er en klassisk georgisk pizza. Den er laget med en deig fylt med en blanding av ost, egg og smør, og formes som regel som en båt, hvor egget ligger i midten som en flytende, rik topping. 

Når den serveres, røres egget sammen med osten, og resultatet er en kremet og fyldig blanding som man dypper med skorpen. Dette er en pizzaopplevelse utenom det vanlige.

Lahmacun
Lahmacun

Lahmacun (Midtøsten)

Lahmacun er en enkel, men utrolig smakfull pizza fra Midtøsten. Den er laget med en tynn og sprø deig, toppet med en krydret blanding av hakket lam, tomater, løk, og urter.

Pizzaen rulles ofte sammen med frisk salat og sitron, noe som gir en herlig kontrast til den krydrede toppingen. Lahmacun serveres ofte som en rask lunsj eller som en del av et større måltid.

Pissaladière

Pissaladière (Frankrike)

Pissaladière er en fransk pizza fra Provence som skiller seg ut med sin tykke bunn og salte pålegg. Den er toppet med karamellisert løk, ansjos og sorte oliven.

Pissaladière har en kraftig smak som er typisk for middelhavskjøkkenet. Denne pizzaen er perfekt for de som liker salte, intense smaker, og den serveres ofte som en forrett eller smårett.

Fritert pizza
Fritert pizza

Fritert Pizza (Skottland)

I Skottland tar de pizza til et nytt nivå ved å fritere den. Her brukes en klassisk pizzabunn med ost og tomatsaus, men i stedet for å steke den i ovnen, friteres den til den er sprø og gyllen. 

Denne varianten er kanskje ikke for de som teller kalorier, men hvis du elsker både frityrstekt mat og pizza, er den absolutt verdt et forsøk.

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Velkommen gjest! Bli medlem Bakerovner.no - Norges største utvalg av pizzaovner for å lagre handlekurven din, lagre produkter til senere, få eksklusive rabatter og mer! Registrer Er du allerede kunde? Logg inn
Handlekurven din er tom!

Det ser ut til at du ikke har lagt til noen varer i handlekurven din ennå.

Bla gjennom produkter