Vedfyrt pizzaovn – Hvordan velge riktig ovn

Vedfyrte pizzaovner har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Hovedårsaken til denne populariteten er på grunn av en utmerket pizzasmak av pizzaer på napolitansk stil, tilberedt i en vedfyrt pizzaovn.

Foruten vakre pizzaer så kan du bake og steke mye annen mat. Og det er ikke bare smakfull mat og den unike matopplevelsen utendørs som betyr noe. En vedfyrt pizzaovn er et utmerket sted for å være med familie og venner.

Så hvorfor har du ikke din egen pizzaovn hjemme?

Det er flere typer utendørs vedfyrte pizzaovner. Steinovner er de mest kjente, men det er mange typer steinovner. På den annen side blir modulære og bærbare pizzaovner mer og mer populære også. Du blir kanskje forundret over alle mulighetene.

Her er greia …

På denne siden presenterer vi hovedfunksjonene, fordelene og ulempene ved de forskjellige typene vedfyrte pizzaovner. I tillegg til dette får du innsikt i forskjellige steketeknikker i forskjellige typer pizzaovner. Til slutt lærer du hvordan du velger den beste vedfyrte pizzaovnen til ditt hjem (eller hytte).

Og det er også en liste over vanlige spørsmål (ofte stilte spørsmål) på slutten av artikkelen.

Så la oss komme i gang med de vedfyrte pizzaovnstypene!

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Ribbe stekt i Tandoor

Tynnribbe tilberedt i Tandoor er en opplevelse for smaksløkene alle bør prøve. I tandooren blir [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *