Ville gjenskape en liten bit av Italia hjemme i hagen

Da pandemien gjorde det vanskelig å ta ferieturen tilbake til Italia, bestemte Line Therese (41) og mannen Roger (44) seg for å investere i vedfyrt pizzaovn.

– For 11 år siden var vi for første gang i Italia. Da ble vi veldig glad i italiensk matkultur, og spesielt i den italienske pizzaen, forteller Line Therese Rosenfors, som bor på Skage i Overhalla i Trøndelag.

Investerte i mer kos hjemme

Etter tre turer til Italia de siste årene, både alene med mannen, og med barn og besteforeldre, forsøkte Line Therese å gjenskape den autentiske, italienske pizzaen hjemme i Norge:

– Vi forsøkte både pizzastein og steking ved ulike temperaturer. Det ble for så vidt godt, men det ble ikke det samme, sier hun.

Da pandemien meldte sin ankomst, og landet stengte ned i mars 2020, var det ikke mulig å dra utenlands på ferietur den påfølgende sommeren. Situasjonen var ikke mye bedre sommeren 2021: Da valgte Line Therese og mannen å gjenskape en liten bit Italia, hjemme i hagen på Skage.

– Å investere i å ha det ekstra hyggelig hjemme, var det vi bestemte oss for. Og vedfyrt pizzaovn er noe vi hadde tenkt på lenge, sier hun.

Maximus vedfyrt pizzaovn i utekjøkken
Maximus vedfyrt pizzaovn i utekjøkken

Ekstra sjarm med vedfyring

Så etter å ha tittet litt rundt på ulike typer pizzaovner, fant ekteparet en vedfyrt pizzaovn (Maximus) fra Bakerovner. Selv om pizzaovner drevet på gass blir mye brukt nå, så synes Line Therese at det gir en ekstra sjarm med vedfyring.

– Den er vi veldig fornøyd med. Resultatet blir veldig bra. Vi har stekt både pizza, brød og kjøtt i den – men det går mest i pizza. Pizzaovnen er enkel i bruk, og den kan brukes året rundt. Vi bygget opp et lite område med tak, så den kan stå utendørs i hagen, sier hun.

Hjemmelagde pizzaer, stekt ute i hagen i en ovn, skreddersydd for formålet, gir en egen stemning, og blir et sosialt samlingspunkt.

– Vi inviterer ofte til besøk av familie og venner når vi lager pizza. Håndballaget som min mann er trener for, har også vært her. En hel gjeng med jenter i 18-årsalderen. Tilbakemeldingene er at alle synes det blir veldig bra, og at det er et artig konsept, forteller hun.

Pizzadeigene lager ekteparet selv fra bunnen av, og går for langtidshevingsmetoden. De har eksperimentert med ulike toppinger på pizzaene, men fant raskt ut av at det enkle ofte er det beste:

– Vi ser at det er fint å ikke overdrive med for mange ulike smaker, konkluderer hun og ler.

– Enkle, rene smaker er det som fungerer best for oss, tilføyer hun.

Lett å bruke: Også for nybegynnere

Line Therese sier at verken hun eller mannen hadde erfaring med å fyre opp en pizzaovn med ved.

– Men det gikk raskere enn vi hadde trodd å bli kjent med, og det å bli vant med vedfyring. Det viktige er å bruke nok tid til å fyre opp og la varmen bygge seg opp. Likevel er dette med tida det tar, mye av sjarmen med vedfyrt pizzaovn, sier Line Therese.

Etter å ha brukt vedfyrt pizzaovn i 2 år, har hun fått erfaring med at en slik ovn passer for både amatører og proffer: Ikke minst flere aldersgrupper.

– Men man må i alle fall være interessert, og ønske å bruke tid på matlaging. Ha lyst til å utforske litt. Man trenger likevel ikke å være kokk for å bruke den, sier hun.

Nysgjerrig på vedfyrt pizzaovn?

Bakerovner.no har flere ulike modeller av vedfyrte pizzaovner, og noen kommer også som byggesett. Så ta gjerne en titt på vårt sortiment av vedfyrte pizzaovner. Vi har vedfyrte, gassfyrte og elektriske pizzaovner.

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Vin til pizza – Pizzameny som imponerer

Jeg har laget en spennende treretters pizzameny med perfekte vintips! Vi skulle vel alle ønske [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)

Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]

Brød med valnøtter og dadler

Dette brødet er fantastisk med ost og er snadder året rundt!

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Surdeigsbrød

Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Velkommen gjest! Bli medlem Bakerovner.no - Norges største utvalg av pizzaovner for å lagre handlekurven din, lagre produkter til senere, få eksklusive rabatter og mer! Registrer Er du allerede kunde? Logg inn
Handlekurven din er tom!

Det ser ut til at du ikke har lagt til noen varer i handlekurven din ennå.

Bla gjennom produkter