Vedfyrte pizzaovner har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Hovedårsaken til denne populariteten er på grunn av en utmerket pizzasmak av pizzaer på napolitansk stil, tilberedt i en vedfyrt pizzaovn.
Foruten vakre pizzaer så kan du bake og steke mye annen mat. Og det er ikke bare smakfull mat og den unike matopplevelsen utendørs som betyr noe. En vedfyrt pizzaovn er et utmerket sted for å være med familie og venner.
Så hvorfor har du ikke din egen pizzaovn hjemme?
Det er flere typer utendørs vedfyrte pizzaovner. Steinovner er de mest kjente, men det er mange typer steinovner. På den annen side blir modulære og bærbare pizzaovner mer og mer populære også. Du blir kanskje forundret over alle mulighetene.
Her er greia …
På denne siden presenterer vi hovedfunksjonene, fordelene og ulempene ved de forskjellige typene vedfyrte pizzaovner. I tillegg til dette får du innsikt i forskjellige steketeknikker i forskjellige typer pizzaovner. Til slutt lærer du hvordan du velger den beste vedfyrte pizzaovnen til ditt hjem (eller hytte).
Og det er også en liste over vanlige spørsmål (ofte stilte spørsmål) på slutten av artikkelen.
Så la oss komme i gang med de vedfyrte pizzaovnstypene!
Langtidsstekt kjøtt i Bakepanna
Oppdag en kreativ og alternativ bruk av Bakepanna ved å snu den på hodet og [...]
Eltefritt glutenfritt brød
Dette glutenfrie brødet er lyst, har sprø deilig skorpe og passer perfekt til salat, suppe [...]
Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel
Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]
Vedfyrt Sfincione (siciliansk pizza)
Sfincione bruker mye olje - det er i hovedsak stekt ved bunnen - som gir [...]
Surdeigsbrød
Surdeigsbrød er et tradisjonelt brød fra Egypt, som har vært laget i over 5000 år, [...]
Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)
Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]
Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn
Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]
Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander
Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]
Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé
Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]
Ostescones med cherrytomater og basilikum
Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]
Steinovnsbakt kylling
Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]
Bakerovnsbakt skinke
Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]