Test av pizzaovnene Effeuno N3 og N4

Jeg har testet ovnene Effeuno N3 og Effeuno N4 for Bakerovner.no. Jeg har testet flere andre typer Effeuno, og har også selv noen. Jeg må inrømme at jeg på forhånd var noe skeptisk. Jeg tenkte at dette var ovner som var «strippet» for å få ned prisen, og at det ville gå på bekostning av kvaliteten. Men der tor jeg grundig feil, for slik var det ikke.

Denne produkttesten ble originalt testet, skrevet og publisert på Pizzamani sin blogg av René Munthe Eik den 9. mai 2023.

Både Effeuno N3 og N4 steker ypperlige pizza

Innledningsvis vil jeg starte med å si at jeg nå driver proffesjonelt med pizza. Derfor har jeg tatt betalt fra leverandøren for å utføre denne testen. Ut over det er leverandøren informert om at jeg gjør testen slik jeg ønsker, og skriver det jeg selv finner riktig i forbindelse med testen.

Video og bilder fra testen finner du nederst i innlegget

Jeg satte ovnene side om side og slo dem på samtidig. Temperaturen ble satt til maks som er 500 grader. Etter 30 minutter holdt N3 en temperatur på 485 grader midt på gulvet. N4 ovnen holdt 464 grader etter samme tid. Etter at ovnene hadde stått på i 35 minutter skrudde jeg ned temperaturen til 450 grader.

Jeg stekte 2 pizza i hver ovn. Etter at den første pizzaen ble tatt ut startet jeg utbakingen av pizza nummer to. Det tok i underkant av 3 minutter fra den ene pizzaen ble tatt ut til den neste ble satt inn. Steinenene i begge ovnene hadde på den tiden hentet seg fint inn igjen med tanke på varme. Begge pizza i begge ovner ble veldig fint stekt under.

Begge ovner stekte også skkorpen og toppingen på pizzaene jevnt og fint. Jeg har tidligere testet andre mye dyrere Effeuno ovner med like lav takhøyde som disse. Jeg synes faktisk at både Effeuno N3 og Effeuno N4 steker mye jevnere enn disse ovnene. Det er selvfølgelig mye mulig at dette er utfordringer som nå utbedret på disse.

Med temperaturen innstilt på 450 grader stekte Effeuno N3 pizzaene ferdig på ca 80 sekunder. Effeuno N4 stekte ferdig pizzaene 5-7 sekunder raskere med samme innstilling. Jeg vil faktisk anbefale å steke ferdig pizza på nærmere 90 sekunder enn 60 sekunder. På en Margherita og Marinara har det ikke så mye å bety. Men har du for eksempel på rå topping, så vil man trenge tiden på å gjennomsteke denne.

Deigene jeg brukte under testen hadde en hydrering på 64% og var noe overhevet.

Effeuno N3 elektrisk pizzaovn

  • Dør med 3-lags glass
  • Termostat med varmeelement i ovnstaket opp til 500°C
  • 1 av & på – bryter
  • Innvendig halogenlys som lyser opp kammeret.
  • Innvendig mål 35x40x10 cm
  • Utvendige mål: 44x59x32 cm.
  • Effekt: 2,1 kw
  • 220V /230V ~50-60Hz
  • Vekt: 25 kg
  • Biscottostein som standard

Effeuno N4 elektrisk pizzaovn

  • Dør med 3-lags glass
  • Termostat med varmeelement i topp , opptil til 500°C
  • 1 av/på-bryter
  • Innvendig halogenlys som lyser opp kammeret.
  • Innvendig mål 42x42x10 cm
  • Utvendige mål: 51x62x32 cm (bxdxh)
  • Effekt: 2,8 kw
  • Strøm. 220V /230V ~50-60Hz
  • Vekt: 30 kg
  • Biscottostein som standard

Oppsumering – test av Effeuno N3 og Effeuno N4

Begge ovnene stekte veldig bra pizza, og fullt på høyde med dyrere ovner av samme merke som jeg har testet. Ovnene er lette i forhold til sine større brødre, og er defor enkle å ha hjemme på kjøkkenet om man har liten plass og må lagre ovnen en annen plass. Beina er også såpass høye et ovnene er lette å få tak på når de skal løftes.

Ovnene har ikke vifter og er dermed veldig stillegående. De er faktisk helt lydløse, noe som er veldig uvant men svært behagelig i forhold til kraftigere utgaver. Siden det ikke er vifter i ovnene så trenger de heller ikke stå tilkoblet til strøm etter at de er slått av. Det kan være en utfordring på de kraftigere ovnene som ofte trenger 45-60 minutter før støpselet kan dras ut. Dette var et stort pluss for ovnene.

Men siden ovnene har lav effekt og kun varmeelement i taket, er dette ovner som etter mitt syn kun beregnet for hobby og privat bruk hjemme. Ovnene vil ikke takle øy produksjon der steinen får minimalt med tid mellom hver pizza. Men holder det at du steker pizza med 2-3 minutter mellom hver så er ovnen perfekt.

Selv likte jeg best den største av ovnene, Effeuno N4. Grunnen til dette er at det er bedre plass og mulighetene til å steke større pizza er til stede. Men denne er dyrere enn den litt mindre N3. Effeuno N3 koster i skrivende stund 7.950,-, mens Effeuno N4 koster 9.500,-.

Jeg kan trygt konkludere med at dette er ovnen menigmann går for om man ønsker seg en veldig bra elektrisk pizzaovn til hjemmebruk. Jeg ble meget positivt overrasket, og de færreste trenger noe som er mer avansert enn dette. Ovnene er rimelige, lette, stillegående, enkle i bruk og steker imponerende bra pizza.

Effeuno leverer igjen ovner av høy kvalitet, og denne gang til en pris som er overkommelig for flere pizzaentusiater enn tidligere.

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Rødbetsbrød tilberedt i vedfyrt bakerovn

Rødbeter er friske og smaksrike - og med denne oppskriften får du mest ut av [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Balon Ekmek (Tyrkisk Ballongbrød)

Tradisjonelt tilberedt i en leireovn, serveres disse tradisjonelle tyrkiske brødene med fetaost og smør normalt [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Bakerovnsbakt skinke

Det finnes ingenting bedre enn et stykke kjøtt som er stekt i en vedfyrt bakerovn, [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *