Effeuno P134HA Evolution elektrisk pizzaovn miljøbilde

Test av Effeuno P134HA 509 Evolution Extra Power

Jeg har testet ovnen Effeuno P134HA 509 Evolution Extra Power for Bakerovner.no. Ovnen føyer seg inn i en lang rekke tester av blant annet Effeuno ovner som jeg har gjennomført. Det er også en av de dyrere «hjemmeovnene» jeg har testet.

Denne produkttesten ble originalt testet, skrevet og publisert på Pizzamani sin blogg av René Munthe Eik den 9. mai 2023.

Effeuno P134HA 509 Evolution Extra Power

Første inntrykk etter at jeg pakket ut ovnen og fant frem bruksanvisningen må kunne beskrives som noe overveldende. Tankene gikk fra den gang jeg skiftet fra Android til Iphone, et par timers mareritt for å komme i gang. Men etter å ha skummet gjennom bruksanvisningen ble det ikke så skummelt allikevel. Det er klart at det vil ta litt tid å sette seg skikkelig inn i bruken av ovnen. Men når man som meg har bestemt at pizza skal bakes så snart emballasjen er fjernet, så går også det helt fint.

Bruksanvisning

Det følger med biscottogulv, originalgulv, et IR-termometer og en minnepinne med ferdig innstilte programmer fra Easy Bake serien.

Jeg gikk som nevnt raskt gjennom bruksanvisningen og fikk stilt ovnen inn på 480 grader med 80% effekt i gulvet og 100% effekt i taket. Dette er en innstilling jeg har god erfaring med fra ovnen Effeuno Gara Tron. Til sammenligning stiller jeg inn den «vanlige» høye Effeuno P134HA 509 med 400 grader i gulv, og 480 grader i taket. Dette er etter mitt syn en perfekt innstilling.

Jeg målte tiden det tok å varme opp ovnen. Første måling ble gjort ved start av ovnen og siste rett før første pizza gikk inn.

Måling av tid og temperatur

Tid Temperatur på gulvet Temperatur i kammeret (fra displayet)
0 minutter 21 grader 22 grader
9 minutter 315 grader 421 grader
28 minutter 424 grader 482 grader
37 minutter 451 grader 479 grader
47 minutter 465 grader 479 grader

Steking av pizza i ovnen

Pizzaene ble stekt på ganske nøyaktig 90 sekunder med innstillingen på 480 grader med 80% effekt i gulvet og 100% effekt i taket. Ovnen steker jevnere enn andre elektriske ovner jeg har testet. Dette inkluderer alle Effeuno ovner unntatt Gara Tron som stekte like bra og jevnt.

Og så er det nå en gang slik at de fleste ovner svir pizzabunnen noe mer på første steking. Det vil si den første pizzaen man steker etter at ovnen er ferdig oppvarmet. Selv om denne ovnen var bedre enn andre på dette området så kan det alikevel være greit å huske på. Enkelte er litt vare for pizza som er litt godt stekt.

Ovnen steker bunnen under jevnt ved normal steketakt. Men skulle jeg stekt mange pizza rett etter hverandre ville jeg nok justert opp effekten også i bunnen til 100%. Alternativt ville jeg sitlt inn ovnstemperaturen på 500 grader om jeg skulle beholde 80/100% på innstillingen av effekt. Men dette vil man raskt finne ut av. Her vil også selve pizzadeigen spille litt inn. Stekingen vil variere litt med både hydrasjon og hevetid på deigen.

Ovnen har en rekke innstillingsmuligheter, og man kan lagre stekeprogram slik at man senere enkelt kan velge mellom dem. Dette er supert om man steker pizza under ulike omstendigheter og antall. Selv vil jeg bruke dette aktivt i forhold til kurs, arrangement og typer pizza jeg skal steke i den. For det går an å steke alle typer pizzastiler i denne ovnen.

Første steking

Andre steking

Spesifikasjoner

Spesifikasjoner Effeuno P134HA 509 Evolution Extra Power.

  • Vekt: 30 kg
  • Betjening: Full berøringsskjerm
  • Maksimal temperatur: 509 ° C, målt på øverste temperatursensor
  • PID-funksjonalitet: Integrert
  • Ytre dimensjoner (B x D x H): 54 x 59 x 35 cm
  • Innvendige mål (B x D x H): 35 x 40 x 18 cm
  • Strømforsyning: Volt ~ 230 / 50-60 Hz
  • Toppelement: 2700 W
  • Gulvelement: 900 W
  • Maks effekt: 3,6 kW
  • Pizzastørrelse: 34 cm
  • Innvendig bakeflate 35×40 c

Oppsumering – test Effeuno P134HA 509 Evolution Extra Power

Sett i forhold til vekt, størrelse, innstillingsmuligheter og «nerdefaktor» så er dette den beste elektriske ovnen som jeg til nå har testet for hjemmebruk. Den kan også fint benyttes ved mer profesjonelle anledninger, men da må man mulighens ha mer enn en for å ha høy nok kapasitet.

Ovnen steker meget bra og jevne pizza. Den integrerte PID-funksjonaliteten løfter ovnen til hakket over de fleste. Bruksanvisningen er ikke så avansert som den ved første øyekast kan virke. Mulighetene for innstillinger er store og alle vil kunne finne sin foretrukne stekeinnstilling. Og man kan lett lagre og hente frem lagrede program.

Jeg ble så imponert av denne ovnen etter testen at jeg allerede har bestilt inn 3 ovner til. Må jo ha fire kan vite. Jeg skal bruke to i kursrommet jeg har, og to skal brukes til arrangement og eksterne kurs. Og med tanke på at jeg skal utvide kursvirksomheten til også andre pizzastiler enn napolitansk, så vil denne ovnen med sine muligheter og innstillinger være perfekt.

Det eneste som trekker litt ned er naturligvis prisen. Man må gjøre seg en vurdering av om denne perfeksjoneringen av Effeuno står i stil til den bruken man har tenkt den til. Men skal man ha den optimale elektriske pizzaovnen for hjemmebruk som per i dag er på markedet, så er dette ovnen.

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Fransk brød av surdeig a la Pellét Grillé

Surdeigsbakst er blitt mer og mer populært de siste årene, men baking med surdeig er [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Napolitansk pizzadeig

Napolitansk pizzadeig er enkelt å lage – selv om du kan se rundt om på [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Hel kylling stekt i Tandoor

Saftigere kylling skal du lete lenge etter. Selv de magreste stykkene er full av smak [...]

Granola

Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Ostescones med cherrytomater og basilikum

Hvis du er en av de som ofte lager pizza så er sjansen stor for [...]

Ovnsbakt kyllinglår med lime og koriander

Denne lekre oppskriften på kyllinglår med lime og koriander er full av friske smaker som [...]

Røkt lammelår

Det første steget i prosessen er å krydre kjøttet, og med lam så er det [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Velkommen gjest! Bli medlem Bakerovner.no - Norges største utvalg av pizzaovner for å lagre handlekurven din, lagre produkter til senere, få eksklusive rabatter og mer! Registrer Er du allerede kunde? Logg inn
Handlekurven din er tom!

Det ser ut til at du ikke har lagt til noen varer i handlekurven din ennå.

Bla gjennom produkter