Tar den elektriske pizzaovnen med på hytta

Tar elektrisk pizzaovn med på hytta

Gro (48) ville ha en pizzaovn som lett brukes i hverdagen. Hun er så glad i pizza fra elektrisk pizzaovn fra Effeuno, at den må transporteres mellom hjemmet og hytta.

– Jeg er kjempefornøyd med denne ovnen. Det eneste problemet er at jeg liker pizzaen så godt, at jeg har tatt den med meg til hytta på Sørlandet. Du kan si det ble litt trangt i bilen, men den elektriske pizzaovnen fra Effeuno går greit an å flytte på, sier Gro som bor i Sandnes med mannen John (51), og barna Inger Johanne (11), Erling (14) og Sofie (16).

Mekanikken i Effeuno overbeviste mannen

I 2020, rett etter at pandemien hadde begynt, startet hun å lete etter en ovn som kunne et gi like godt resultat som en vedfyrt pizzaovn, men som samtidig var rask å få i gang.

–  Det var viktig å finne noe som fungerte i hverdagen, og som det var lav terskel for å bruke. Mannen min er elektroingeniør, og mente at de elektriske ovnene fra Effeuno var det beste for oss. Han mente disse ovnene virket veldig bra. Så jeg hørte på han, sier hun og ler.

Selv om Gro kan fortelle at hun gjerne kan lage en god pizzadeig flere dager før den skal stekes (med lite gjær og kaldheving), så ville hun gjerne slippe langvarige forberedelser.

– Derfor ble det ikke vedfyrt bakerovn eller pizzaovn. Vi ønsket også å ha den inne på kjøkkenet i huset, så vi ville unngå gass. En elektrisk type pizzaovn viste seg å være midt i blinken for vårt behov, sier hun.

Ferdig på under 1,5 minutter

Før pizzaovnen kom i hus, brukte familien en vanlig ovn til pizza. Men det blir uansett ikke helt det samme, siden temperaturen aldri blir høy nok.

– Det blir ikke like god, saftig og sprø pizza med bare 230-250 grader. Den korte steketiden og kvaliteten på pizzaen imponerte meg mest. Pizzaen er ferdig på 1 til 1,5 minutter. Så er det bare å steke en til, sier Gro.

Med en spesialtilpasset biscottostein til Effeuno-ovnen, blir stekeresultatet spesielt god, forteller hun.

– Ovnen setter jeg på undervarme 400 grader, og 480 grader på overvarmen. Da får biscotto-steinen en varme på opp mot 500 grader, sier hun.

Calzone og dessertpizza rett fra elektrisk pizzaovn

På en vanlig pizzakveld hos familien Tønnessen, stekes det opp én pizza per person. Altså 5 pizzaer totalt. En elektrisk pizzaovn blir veldig kjapt varm, så det er ikke lang ventetid før maten kan nytes.

– Som oftest er det enkle ingredienser vi foretrekker å ha på pizzaen. San Marzano-tomater fra boks, mozzarellost og litt spekeskinke. Jeg liker å bruke lokale ingredienser fra lokale forhandlere; som Stavanger-skinke. Av og til lager vi hvit pizza, og andre ganger blir det dessertpizza med frukt og sjokolade. Barna liker også calzone veldig godt, sier Gro Tønnessen.

Bursdagsfest med valgfri pizza

To år med pandemi har gitt familien få muligheter til å reise på ferieturer. Da ble elektrisk pizzaovn en fin måte å skape hverdagshygge med italiensk vri.

– Det var fint å bruke feriepengene på en pizzaovn da. Vi har faktisk arrangert italienske aftener med italiensk musikk og Napolitansk pizza, sier Gro.

Inger Johanne, Erling og Sofie har satt pris på pizza-bursdagsfester.

– Da kjøper jeg inn masse forskjellig fyll, og så kan alle legge på fyllet de vil ha, og steke hver sin pizza. Det har vært veldig kjekt. Nå bør jeg jo egentlig bare få meg en ovn til på hytta, konkluderer hun.

Tips med elektrisk pizzaovn fra Gro?

Om du ønsker å sette i gang med pizzabaking med elektrisk pizzaovn, så tipser Gro om René Munthe Eiks nettside; Pizzamani. Der har hun fanget opp mange nyttige tips om å lage pizza i elektrisk pizzaovn. Effeuno-ovnene hos Bakerovner.no, kommer i både høye og lavere modeller. Ovnen familien Tønnessen kjøpte, er av denne typen.

– Det kan være smart å tenke litt på hvordan man skal bruke den hjemme. Siden jeg har ambisjoner om å starte med surdeigsbrød, så kjøpte vi den høye modellen. Der er det plass til større ovnsfat, men også til høye brød, sier hun.

Blåskjell med rosmarin og ostebrød

Denne utrolige forretten er en ekte "crowdpleaser" hvis du har gjester - men du vil [...]

Søtpotetfries fra bakerovnen

Samtidig som disse er sunne, så er de et supert tilbehør til burgere eller som [...]

Nydelig hjemmelaget flatbrød av nykvernet mel

Flatbrød er en klassiker som kan toppes med alt mulig, men det fungerer også utmerket [...]

Tradisjonelt tysk julebrød (Christstollen)

Opplev en smak av tradisjon med dette deilige tyske julebrødet, Christstollen. Rik på krydder og [...]

Ovnsbakt hvitløksbrød

Det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage hvitløksbrød på, men dette må være en [...]

Ovnsbakt olivenbrød

Denne oppskriften på olivenbrød passer perfekt til hvilken som helst salat. Saltet i oljen gir [...]

Nutella Calzone

Etter at pizzaovnen din har kjølt seg ned etter et pizzaparty og du fortsatt har [...]

Steinovnsbakt lammelår

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Steinovnsbakt kylling

Oppskriften vår på vedfyrt helstekt kylling er en fin måte å få alle de fantastiske [...]

Laks bakt i honning og hvitløk

Laks er en favoritt til å steke i vedfyrt bakerovn og kommer garantert til å [...]

Langtidsstekt lammebog

Denne oppskriften virker nesten for enkel til å være sann, men tro oss når vi [...]

Ciabatta

Å bake brød kan være så enkelt – som dette italienske ciabatta. Dette sprø brødet [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *