Få poeng for hver handel og tjen opp til rabattkuponger.
Meld deg inn i kundeklubben nå!
Marte viser frem Effeuno N3 elektrisk pizzaovn

Derfor anbefaler Marte Elin (57) elektrisk pizzaovn

Marte Elin Iversen (57) fra Steinkjer er selvutnevnt pizzanerd. Da hun skulle skaffe seg sin egen pizzaovn, hadde hun absolutte krav: Enkel å plassere, enkel å bruke – og helt enkelt, gi skikkelig god pizza.

– Jeg har alltid elsket Napolitansk pizza, og har ønsket meg en Effeuno i flere år. Modellen jeg valgte er kun 15 kilo tung, mens andre, elektriske modeller veier 22 kilo eller mer. Det var viktig for meg at den var enkel å håndtere og enkel å plassere på kjøkkenet. I prinsippet tar den ikke så mye mer plass enn en helt vanlig mikrobølgeovn, forteller Marte Elin fra Steinkjer i Trøndelag.
Hun kjøpte sin Effeuno N3 i desember 2022, og har allerede brukt den flere ganger, hver eneste uke.

Hjemmelaget «fastfood» på kjøkkenet

Du tenker kanskje at ekte, napolitansk pizza må tilberedes i en vedfyrt ovn, men du får også et veldig godt resultat i ovner som går på gass, pellets – eller elektrisitet. Nøkkelordet er høy temperatur, og et gulv som leder varmen effektivt. Marte Elin sier hun synes det er spesielt praktisk at den elektriske ovnen har et lys innvendig:

– Da kan jeg lett følge med på når pizzaen er ferdig, sier hun.

Når ovnen er stilt inn på 400 til 425 grader, da går dette veldig kjapt.

– I løpet av kun 1 minutt og 40 sekunder, så er pizzaen klar. Ovnen kan stilles opp til 509 grader, men da synes jeg det går for kjapt. Da får jeg ikke like god kontroll på stekeresultatet, sier hun.

Pizzanerd til fingerspissene

Marte Elin innrømmer at det kun er henne som er den virkelige pizzanerden i huset. Selv om mannen Bjørn Lutdal (56) også setter pris på pizza.

– Men han er ikke så nerdete, at han synes det er viktig å veie opp eksakt 620 gram med vann, 912 gram med italiensk spesialmel, 27 gram salt og 1,22 gram ferskgjær. Denne oppskriften gir forresten 6 pizzadeiger på 250 gram hver, forteller hun, og ler godt.

Når Marte Elin skal lage pizza, lar hun deigen kaldheve i 72 timer.

– Det gir en ekstra luftig konsistens og mer fyldig smak, sier hun.

Dessuten er 57-åringen fra Steinkjer opptatt av en smakfull topping. Hva er egentlig favorittene hennes?

– Jo, jeg bruker hermetiske kvalitetstomater som saus. Så topper jeg ofte med litt mozarella og rå rødløk, og enten chorizo eller pepperoni-pølse. Ofte bruker jeg også litt ferske basilikumblader på toppen, som jeg drysser på etter at pizzaen er stekt, sier hun.

LES MER: Gro fra Sandnes, ble så hekta på sin Effeuno-ovn, at hun valgte å frakte den i bilen til hytta på Sørlandet. Her er hennes historie.

Hun har selv lært mye nyttig om pizzabaking ved å følge de to Facebook-gruppene til pizzakokk René Munthe Eik: «Pizzamani» og «Pizzabakerne».

– Jeg deltok på et digitalt pizzakurs med René i 2020, og har også kokeboka hans; «Pizzamani». Den kan jeg virkelig anbefale. Siden jeg er en voksen dame fra den analoge tidsalderen, synes jeg det er så koselig å ha boka oppe mens jeg lager pizza. Da får jeg alltid eksakte mål foran meg, som ikke forsvinner fordi nettbrettet går i dvalemodus, sier hun og smiler.

Koselig å invitere venner og familie til pizza

Marte Elin kjøpte Effeuno N3 for å kunne lage lettvint, smakfull pizza i hverdagen: Fra sitt eget kjøkken. Men venner og familie får nyte godt av hennes sterke interesse for Napolitansk pizza:

– Noe at det koseligste jeg vet er å invitere venner og familie til pizza, og sette deigen flere dager i forveien. Det er så artig for alle, og det går så fort. Derfor er det ikke noe problem å be mange til middag, sier hun.

Hun siterer hva datteren hennes Hanne Christine (35) utbrøt, første gang hun fikk smake resultatet fra elektrisk pizzaovn:

– «Mamma, seriøst, jeg har aldri smakt så god pizza i mitt liv!» Så det er jo veldig hyggelig å høre. Begge mine døtre med svigersønner, og fire barnebarn, bor i umiddelbar nærhet. Derfor kan jeg utøve min nerdefaktor på pizza veldig ofte. Alle er så begeistret for den, sier hun.

Passer for unge og gamle (familier og enslige)

Hun sier at en slik, mindre, elektrisk pizzaovn passer for veldig mange ulike målgrupper: Enten de er 20 år eller 80 år.

– Gjerne for personer som bor alene, eller for barnefamilier. Rett og slett fordi den er så brukervennlig og enkel å plassere hjemme. Det kreves ingen forkunnskaper. Jeg vurderte en stund å kjøpe en større Effeuno-modell, som gjør det mulig å bake høye brød. Men jeg fant ut at jeg bare trengte den til pizza, sier Marte Elin.

Daglig leder for Bakerovner.no, Steinar Bergøy, mener at elektrisk pizzaovn er et spesielt gunstig valg for nordmenn. Stikkordet er værforholdene her i landet.

– Norge ligger dessverre på en breddegrad der vi (for å sette det på spissen) ofte må lide oss gjennom veldig grått, vått, eller skikkelig kaldt vær. Egentlig store deler av året. Med en elektrisk pizzaovn slipper du å ta hensyn til værgudene. Du kan tilberede pizza når lysten melder seg, og er nok grunnen til at elektriske pizzaovner øker i popularitet, sier Steinar.

Lyst på elektrisk pizzaovn på kjøkkenet hjemme eller på hytta?

Få en oversikt over de ulike modellene våre. Ta en titt på spesifikasjonene, og finn ut av hvilken type som passer best for deg og ditt bruk. Trenger du tips og råd til kjøpet, hjelper vi deg gjerne. Marte Elin valgte den mindre Effeuno N3 elektrisk pizzaovn til sitt hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *