Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere å passe på kaloriene. Med denne deilige granolaen er det lett å utnytte ettervarmen i ovnen og lage et sunt frokostalternativ for de neste ukene…
Det kan bli mye pizza, kjøtt og brød med en vedfyrt bakerovn, og da vanskeligere å passe på kaloriene. Med denne deilige granolaen er det lett å utnytte ettervarmen i ovnen og lage et sunt frokostalternativ for de neste ukene…
Slik gjør du
Du trenger steketemperatur i ovnen, men pass på at du ligger under 200°C.
Miks sammen alle ingrediensene, utenom rosin, i en bolle og spre det så utover en smurt stekebakk eller -brett. Det er veldig lurt å bruke bakepapir som underlag her. Stek i ca 12 minutter mens du sjekker jevnlig og brekker granolaen litt opp med en tresleiv/-skje.
Når de 12 minuttene har passert så kan du legge i rosinene og la dette steke i ytterligere 10-15 minutter, avhengig av varmen i ovnen…
La de kjøle seg ned i Norgesglass eller en annen lufttett beholder. Granolaen kan holde seg bra i opptil en måned.
Dette trenger du
- 600g havregryn
- 200g flakede mandler
- 150g rosiner
- 100g solsikkefrø
- 100g gresskarfrø
- 25g honning
- 150g sirup (lønnesirup)
- 1 ts vaniljeessens
- 2 ss solsikkeolje
Er du interessert i våre vedfyrte ovner? Ta en titt på våre produktsider for mer informasjon.
For å holde deg oppdatert på alle nyhetene våre, både produkter og oppskrifter, så følg oss gjerne på Facebook og Instagram.